Zanimljivosti

Trgovine u SAD-u uvele naplatu skeniranjem dlana

Amazonova tehnologija skeniranja dlana širi se na 65 lokacija trgovine „Whole Foods“ diljem Kalifornije. Uređaji za naplatu predstavljeni su 2020. kao dio usluge plaćanja trgovine Amazon One, omogućujući kupcima plaćanje skeniranjem dlana.

Kupci trgovine mogu postaviti Amazon One registracijom otiska dlana putem kioska ili na prodajnom mjestu u uključenim trgovinama. Za registraciju je potrebno unijeti platnu karticu i broj telefona. Trebate se složiti s Amazonovim uvjetima usluge te podijeliti sliku svojih dlanova.

Kada završite, možete uzeti artikle na blagajnu i ne morate vaditi novčanik. Ne morate vaditi čak ni telefon, samo postavite dlan iznad uređaja.

Amazon navodi da se slike dlanova snimljene na kiosku ne pohranjuju lokalno, već se šifrirane šalju na poslužitelj u oblaku, gdje se generira prepoznatljivi potpis na dlanu. 

Amazon je uspio uvjeriti milijune kupaca da im daju podatke u zamjenu za „praktičniji stil života“. Stvari kao što su internetska kupnja, kupnja namirnica, korištenje Alexe, a sada i robotskih usisavača za mapiranje prostorija, sva su područja u kojima Amazon prikuplja podatke, što će i dalje biti problem zagovornika privatnosti. Ako je ikome još do toga…

Također, sve je još jedan korak prema bezgotovinskom svijetu…

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
provjeri.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button