Nogomet

POGLEDAJTE TKO JE INSTALIRAN U RADNU SKUPINU ZA IZRADU NOVOG ”DEMOKRATIZIRANOG” DINAMOVOG STATUTA

Ivan Nauković, jedan je od osmorice ljudi koje je aktualno vodstvo GNK Dinamo odlučilo instalirati u radnu skupinu za izradu novog klupskog Statuta, koji će uvelike odrediti budućnost Dinama. Međutim, oko odredbi i izgleda novog Statuta, postoji veliki nesklad i razmimoilaženje između predstavnika navijača, koji čvrsto inzistiraju na uličarskom modelu “1 član, 1 glas”, te aktualnih “stečajnih” upravitelja, likvidatora GNK Dinamo, koji ne žele ni s kim dijeliti vlast i moć koju imaju. Ipak, prema medijskim izvještajima, osmorica odabranih bi trebali čim prije, umjesto dosadašnjeg legalnog i legitimnog klupskog Statuta, koji se pokazao i kao super uspješan za Dinamo, pripremiti nacrt novog, “demokratiziranog” Statuta Dinama, velikim dijelom po uzoru na dokazano neuspješni statut Hajduka.

Ali, tko je zapravo spomenuti Nauković?

Mladom, progresivnom Senfovom glasaču, s kojim očito dijeli simpatije prema krvavoj zvijezdi petokraki i sovjetskim simbolima – srpu i čekiću, mandat dopredsjednika sekte DTSM istekao je još prošle godine, 9.4.2022., a izborna skupština DTSM-a nije održana.

Nauković je, dakle, deklarirani glasač gradonačelnika Senfa i njegove platforme neMožemo, a “proslavio” se izjavom na vrlo gledanoj televiziji s nacionalnom koncesijom, kad je rekao kako nakon Senfove pobjede u Zagrebu na lokalnim izborima, “navijači Dinama imaju podršku Grada, da sada više nisu protiv Grada i Kluba kao prije, nego su sada samo protiv Kluba”. To je valjda bila kvalifikacija da Naukovića odaberu kao jednog od autora novog Dinamovog statuta.

Imaju li što institucije pravne države, poput Sportske inspekcije, gradskog Ureda za opću upravu, DORH i druge nadležne pravne osobe sada reći na činjenicu kako udruga koja je potpuno netransparentno i prevarom na zadnjoj neodržanoj Dinamovoj skupštini dobila 7 od 8 skupštinara iz redova povjerenika, nema legitimne osobe ovlaštene za zastupanje, niti su održali zakonski propisanu izbornu skupštinu?

Ima li tragova života i razuma u gradskom Uredu za opću upravu, ima li živih u Šubićevoj 29, na adresi na kojoj se vodi državna Sportska inspekcija? Inspekcija, koja je, usput rečeno, jučer članovima GNK Dinamo i zainteresiranoj javnosti, na upit o hrpi nepravilnosti i kršenja zakonskih normi, masovno poslala lakonski odgovor da gospodin Hanžel, prema Uvjerenju Ministarstva pravosuđa, nije u evidenciji osuđivanih. I to je njihov odgovor nakon dva mjeseca.

Pritom su sasvim ignorirali sva kršenja zakona i protuzakonite odluke kojima smo zadnjih mjeseci svjedočili u GNK Dinamu. Posebno činjenicu da Hanžel po sili zakona, neovisno o evidenciji osuđivanih i nastupanju rehabilitacije u međuvremenu, nije smio biti član i sudjelovati u donošenju odluka Skupštine i IO-a, gdje je čak “donio” i presudni, sedmi glas u 13-članom Izvršnom odboru. Toliko o pravnoj sigurnosti u pravnoj državi, članici EU. Takva ‘gromoglasna” šutnja nadležnih institucija (državnih i gradskih) i nepostupanje dovoljno govore o kršenju načela trodiobe vlasti (izvršne, zakonodavne i sudske), o umreženosti i sprezi ‘duboke države’, politike, odnosno izvršne i sudske vlasti. Borba se nastavlja, a osim toga, tu su i međunarodne institucije, FIFA…

Eto, dragi Dinamovci, čisto da budete upoznati koga su Barišić i njegova klika instalirali u radnu skupinu (još prije smo pisali o Đuliću, Nemecu i drugima) koja priprema novi klupski ustav, novi “demokratizirani” statut Dinama u kojeg, po željama nekih, pokušavaju prepisati odrednice iz Hajdukovog statuta, umjesto dosadašnjeg legalnog i legitimnog statuta.

Statuta uz koji je Dinamo kao najuspješniji i najbolji hrvatski klub, postizao najbolje rezultate i u sportskom, poslovnom, organizacijskom i svakom drugom smislu i bio okosnica veličanstvenih uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije.

Ali, mnogi navijači, uključujući Naukovića, su nakon niza godina najuspješnijeg Dinamovog razdoblja, mazohistički odlučili pritisnuti tipku za Dinamovo samouništenje, pa će sada te sve dosadašnje rezultate i uspjehe pokušati “ispraviti” sjajno kadrovski ekipirana radna skupina eksperata za novi Dinamov klupski ustav.

Izvor:Volim Dinamo

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button