Vjera

Mons. Cvitkušić: Sveti Antun od nas očekuje da odlučno ispovijedamo svoju vjeru i da se istinski borimo za kršćanske ideale…

Župa Odra Sisačka svečano je u nedjelju 13. lipnja proslavila blagdan svog suzaštitnika sv. Antuna Padovanskog. Središnje svečano misno slavlje ispred u potresu srušene župne crkve predvodio je generalni vikar mons. Marko Cvitkušić u zajedništvu s vlč. Sašom Jozićem, a služio je đakon Milan Danijel Jurić.

Na početku sve okupljene, uključujući i brojne hodočasnike iz okolnih župa, pozdravio je vlč. Jozić zahvalivši im na dolasku i štovanju ovog sveca.

U homiliji mons. Cvitkušić podsjetio je na kratak životni put ovog sveca s prijelaza 12. u 13. stoljeće.

Propovjednik je rekao i kako je sv. Antun dosljedan borac protiv ravnodušnosti i neodlučnosti s obzirom na Isusa Krista i vjeru. „Kad se radi o Božjem zakonu i ljubavi prema Isusu, Antun je neustrašiv: odlučno živi Božje zapovijedi i svojim životom svjedočiti njegovu ljubav“.

U nastavku, zapitao se kako mi živimo i svjedočimo svoju vjeru, ustvrdivši da su mnogi vjernici slabo poučeni o kršćanskim istinama te olako prelaze preko temeljnih kršćanskih moralnih načela.

Dosta je malo detaljnije zaviriti u glazbu mladih i filmske ponude, koliko je tu protukršćanskg ozračja prisutno, a da se nitko ne uznemiruje ili to zabranjuje. To se kod nas osobito očituje u masovnim medijima koji na razne načine nameću ateistički pogled na svijet kao znanstveni, a Crkvu prikazuju kao nazadnu, zaostalu i štetnu za društvo. Sveti Antun Padovanski od nas i naših suvremenika očekuje da odlučno ispovijedamo svoju vjeru i prenosimo je na dolazeće generacije, da se istinski borimo za kršćanske ideale, da Krista naviještamo riječju i djelom“, zaključio je generalni vikar.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button