Domovina

Plenković nije više ”IN”

Iako je HDZ osvojio najveći broj županija i gradova , Plenković je realno na ovim izborima doživio neuspjeh jer nije uspio u dva glavna cilja a to je ”osvajanje” Vukovara i ”obrana” Splita. Uz to , desilo se da je u Dalmaciji drastično podbacio i izgubio neke svoje utvrde kao što je Šibensko-Kninska županija a malo je nedostajalo da Božo Petrov postane Dubrovačko-neretvanski župan. Iako u Zagrebu HDZ realno nije imao šanse , desilo mu se najgore po njih jer se na sceni se u velikom stilu pojavila nova ”zeleno-crvena” opcija a Miroslav Škoro je ušao u drugi krug i postao predvodnik domoljubne opcije i ozbiljan suparnik. Andrej Plenković neuspjeh HDZ-a na ovim izborima, paradoksalno, prikazuje kao trijumf.

Prema starom receptu, Plenković za svoj debakl opet optužuje druge. Dežurni krivci su mu uvijek Domovinski pokret i Most a sada optužuje medije. Upravo Plenković je predao Zagreb u ruke ekstremnoj ljevici, upravo je Plenković s golemim treskom izgubio Dalmaciju, svoje glavno uporište. Ono što je za HDZ problematično, da su domoljubne opcije Domovinski pokret i Most ostvarili značajan rezultat u gotovo cijeloj Hrvatskoj i da njihova infrastruktura jača i u manjim sredinama . HDZ je u Mostu i DP-u na dobio jaču konkurenciju nego ikada prije. Tu je Plenković imao i čak i sreće da u obje ove stranke je jak ”ego” njihovih lidera pa nisu zajednički nastupili na izborima jer bi u mnogim sredinama ostvarili još bolje rezultate i puno veći broj mandata . Ono što najviše može zabrinuti Plenkovića je da mu se ”mainstream” mediji više ne ”klanjaju ” jer su pronašli novog idola u liku Tomaševića i platforme Možemo .Podrška koju su gotovo svi značajniji mediji na proteklim izborima dali Tomislavu Tomaševiću i platformi Možemo se može još pronaći samo u Sjevernoj Koreji i drugim totalitarnim državama . Uzmite u ruke bilo koje novine Jutarnji , Večernji , Novi list, Slobodnu, Globus, Nacional, Novosti, pa čak i ako bacite pogled na Index, Telegram, Net hr,RTL,Novu,N1… Svi su otvoreno za Možemo. A Plenković je svjestan da nijedne buduće izbore ne može dobiti bez potpore glavnih medija koji su mu okrenuli leđa .

Pet godina su mu se dodvoravali, divili se poliglotu, europejcu, genijalnom komunikatoru, protunacionalistu, reformatoru, kozmopolitu , ljube mu sliku, ne postavljaju prava pitanja, toleriraju predavanja o ispravnom novinarstvu, izbjegavanje odgovora i frazeologiju. Malo pomalo proizveli su političkog ”monstruma” a sada su krenuli u stvaranje još većeg ”monstruma” .Tomašević i mediji uz potporu cenzora Faktografa su novi režim. Režim koji se dokopao moćnog oružja. Silinu njihovog obračuna s ovim društvom tek ćemo gledati. 

Faktograf je sestrinska kuća Zeleno Lijeve koalicije okupljene oko NGO Tomaševića. I oni su dobili silne donacije što izvana što iz državnog proračuna da provode nad nama cenzuru. Plenković je možda s njima kupio privremeni mir nadajući se da će oni stati samo na Zagrebu.

Ali što bi oni stali samo na Zagrebu i toga je Plenković postao sada svjestan?

Svi su svjesni da izbore nije dobio Tomislav Tomašević već mediji koji su ga nemilice podržavali jer uz ovakvu naklonost i potporu medija bi svatko pa vjerojatno i čimpanza Chita postala gradonačelnik.

Plenković osjeća da je kraj blizu- desno je razočarao, prevario, a njegovi s ljevice su ga iskoristili i upravo ga odbacuju. To se vidi u odnosu medija! Pronašli su novog igrača koji im može odraditi ono što treba, s što on zbog biračkog tijela stranke koju vodi ipak nije do kraja mogao. Plenković je bio bitan kada se rušilo Karamarka, odradio im je što je tada trebalo, a sada je njegovo vrijeme isteklo! Imaju novog dečka kojega pripremaju za nove zadatke

Ako HDZ nastavi voditi Plenković , onda je na dobrom putu da se raspadne, slično kao što se dogodilo i SDP-u. Jandroković nakon ovih izbora vjerojatno već traži ”novu majku” a Anušić nakon ovakvog izbornog uspjeha u Osijeku neće više biti poslušnik . Prosječni hadezeovac će ubrzo shvatiti da se sve oko njega ruši i da će ostati bez svoje lijepe plaće i privilegija . Ako i postoje još neki u HDZ-u koji su stupili u stranku vođeni ljubavlju prema Hrvatskoj, takvi ne zaslužuju sućut zbog svoje skore propasti. Prodali su svoje srce i ideale da bi slijedili briselskog namjesnika koji ih vodi u provaliju .

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button