Rukomet

Petar Metličić: Hrvatskom rukometu prijeti scenarij košarke

Kreće nova rukometna groznica, nakon rukometašica na redu su i rukometaši. Za nešto više od dva tjedna kreće Europsko prvenstvo, a sve je za Sport Klub ekskluzivno najavio Petar Metličić.

Nova godina obično je znak da je pred našim rukometašima novo veliko natjecanje. Nakon što smo prošle godine podbacili na Svjetskom prvenstvu u Egiptu završivši na ipak razočaravajućem 15. mjestu, pred Duvnjakom i ekipom je nova prilika za popravak dojma na Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj koje će se održati od 13. do 30. siječnja.

Ove godine, priliku za veliko natjecanje nakon Svjetskog prvenstva imali smo u kvalifikacijama za Olimpijske igre, no Tokio nažalost nismo vidjeli za razliku od Francuske i Portugala. Na EHF Euro Cupu smo dobili Slovake dva puta, ali i upisali poraze od Mađarske i Španjolske.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će sada izgledati reprezentacija pod palicom Hrvoja Horvata na europskoj smotri, a za najavu Eura najbolji sugovornik je Petar Metličić, legendarni desnim vanjskim koji je ostavio veliki trag u hrvatskoj reprezentaciji.

Na pitanje kako gleda na hrvatski klupski rukomet koji je nekonkurentan u Europi , Metličić je dogovorio:

“Nažalost, to je jedan problem s kojim bi se u sljedećim godinama trebalo više pozabaviti. Imali smo više konkurentnijih klubova, Zagreb je tu gdje je, Nexe je dobar i dižu se sve više i više, ali ovo sve drugo je nažalost jako loše. Šteta, bilo bi super kad bi tu imali četiri-pet klubova koji su dobri i na europskim natjecanjima da budu solidni, i da nisu baš kante za napucavanje. Ovako premladi odlaze van i to je tako.”

Prijeti li hrvatskom rukometu scenarij košarke?

“Teško je to reći, ali kako je krenulo, sve je moguće. Nadam se da do toga neće doći. Volio bih da se više ulaže u te klubove i da se to digne na jednu veću razinu. Da, kolektivni sport ima problema i inače, pričam s ljudima dosta je sve to u padu. Ja vjerujem da sve što se u to uloži da bi vrijedilo. Možda promijeniti neke zakone o sportu, puno toga to ima. To je sve jedan veliki pogon u kolektivnom sportu i puno više zahtijeva, ali mislim da na kraju krajeva puno više donosi po meni. Sve je to nekako zapostavljeno, ne računajući nogomet i vaterpolo.

Ja se sjećam kad sam bio u Metkoviću, pa smo igrali te kupove i sa Splitom, dolazili do nokaut faza i sve je to bilo iskustvo za nas, bili smo jednostavno kompetitivni. Katastrofa je i što u košarci više ne vidimo naše klubove u Europi. Znam da to opet nosi financijski kolač i sve, ali donese ti puno toga. Ovako je to sve zbrda zdola, pusti da ga voda odnese pa što bude, treba ipak malo biti ambiciozniji. Spali smo na nekakvu prosječnost, što naravno nikako nije dobro.” odgovorio je Metličić.

Cijeli intervju možete pročitati ovdje.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button