Rukomet

OPĆI KAOS PRIJE UTAKMICE HRVATSKE I CRNE GORE!

Hrvatski rukometni reprezentativci u četvrtak od 15.30 sati otvaraju njihovim nastupom protiv Crne Gore nastup u drugom krugu Europskog prvenstva. Iz Szegeda su se Kauboji preselili u Budimpeštu, a njihov neizostavni suputnik – koronavirus, i dalje je prisutan…

Izbornik Hrvoje Horvat muku muči sa sastavljanjem zapisnika kojeg može sačinjavati do 16 igrača u svakom rosteru. Hrvatska je već na 29 korištenih igrača. Horvat je morao pozvati čak šestoricu novih igrača za drugi krug natjecanja, a ono što slijedi moglo bi dodatno uzurpirati redove Kauboja. Naime, saznajemo, naši će rukometaši rezultate zadnjih PCR-testova pred utakmicu s Crnom Gorom doznati – pola sata prije utakmice?!

Poznavajući organizacijske sposobnosti natjecanja u rukometnom sportu, vrlo lako bi se moglo dogoditi da rezultati ne stignu ni onda. Sjetimo se nezgoda s hrvatskim rukometašicama na netom održanom Svjetskom prvenstvu. Doduše, ono je u organizaciji IHF-a, Svjetske rukometne federacije, ali niti tamo izbornik Nenad Šoštarić praktički do ulaska u autobus nije znao koga će iz hotela moći povesti na utakmicu.

Kolokvijalno dakle, zakasne li rezultati jutarnjih PCR-ova, doslovce se može dogoditi da zdravstvene vlasti u Mađarskoj dođu na teren MVM Arene u Budimpešti po nekog novog zaraženog igrača iz bilo koje reprezentacije. Razglaba se već dugo o regularnosti samog Eura u rukometu, a ono što se Hrvatskoj događa u mađarskom dijelu Europskog prvenstva, u Slovačkoj “napada” njemačku reprezentaciju.

Njemački mediji krenuli s apelima da se njihova reprezentacija povuče s Eura

OPĆI KAOS PRIJE UTAKMICE HRVATSKE I CRNE GORE!
www.crodex.net
Izvor: Youtube snimka zaslona

Uoči početka drugog kruga i prve utakmice protiv Španjolske, njemački izbornik Gislason je ostao bez još trojice “koroniziranih”: Christopha SteinertaDjibrila M’Benguea Sebastiana Heymanna te je trenutačno na samo 13 rasploloživih igrača. U prvom krugu, u kojem su upisali sve tri pobjede, bio je bez devetorice: Tilla KlimpkeaMarcela SchilleraJuliusa KühnaKaija HäfneraTime KasteningaLukasa MertensaLuce Witzkea Andreasa Wolffa. Ukupno je to 12 inficiranih igrača njemačke reprezentacije i u njihovim medijima je sve više apela da se odustane od Europskog prvenstva i da se “naši dečki vrate kući.

Izbornik Horvat je za sada smo koristio ‘samo’ 29 igrača na EP. Inače igra 16 igrača s maksimalno dvije zamjene, a na Olimpijskim igrama nastupa samo 15 igrača. Nakon ovog podatka možemo procijeniti je li prvenstvo regularno. Ovo nema nikakve veze ni s čim, ali novac se još jednom pokazao kao najvažniji. Prvenstvo se moglo odgoditi, presložiti kalendar i igrati se na kraju sezone bez ikakvih problema. Međutim, EHF i Mađari to nisu željeli, novac se tu vrti.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button