Domovina

Penava: Merčep je heroj, Plenkovićeva vlada osudila je njega, a ne one koji su ubijali po Vukovaru

Domovinski pokret oglasio se na Fb-u:

PENAVA: MERČEP JE HEROJ – PLENKOVIĆEVA VLADA OSUDILA JE NJEGA, A NE ONE KOJI SU UBIJALI PO VUKOVARU!

 Predsjednik DP-a i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava u velikom intervjuu za Hrvatski tjednik govorio je o Koloni sjećanja, neprocesuiranju ratnih zločina, Merčepu i popisu stanovništva:

 ”Kolonu sjećanja ove godine predvodit će nekadašnja djeca iz vukovarskih kolona. Vukovarska kolona naša je svetinja i nadam se da je Milanović i Plenković svojim svađama neće oskvrnuti. S njom imamo nešto što rijetko koja država ima. Komemorativnu kolonu u kojoj sudjeluje respektabilan broj ljudi koji se svake godine spontano okupe i dostojanstveno odaju poštovanje Vukovaru, njegovim herojima i žrtvama”.

”Za neprocesuiranje ratnih zločina u Vukovaru veliki su krivci institucije, pravosuđe, a poglavito represivni i obavještajni aparat na čelu s predsjednikom Vlade. Nemojmo se zavaravati, Plenković je najodgovorniji za neprocesuiranje zločinaca u Vukovaru. Ako to ne može mijenjati premijer kao najmoćniji čovjek i nositelj izvršne vlasti, tko onda može? Da se imalo volje, to bi se već riješilo”.

”Apsolutno me ljuti kad netko kaže da je Tomislav Merčep zločinac. Merčep je do smrti trpio zbog nečega što nije učinio, a na kraju je i pokopan bez vojnih počasti. Isti sustav koji je presudio herojima poput Merčepa i Brodarca, propustio je osuditi zločince koji su ubijali po Vukovaru. I to je ta hrvatska Vlada Andreja Plenkovića”.

 ”Nije mi drago što je pao broj Hrvata, ali ni pripadnika srpske nacionalne manjine, kako u Hrvatskoj, tako i u Vukovaru. Ali nije mi žao što smo raskrinkali lašce koji su lažima htjeli doći do prava koja se primarno odražavaju na financijsku situaciju SDSS-a, ali tu je još opasnija agenda – ona koja je težila brisanju simbola Domovinskog rata – Vukovara. Htjeli su ga izbrisati, omalovažiti, ubiti iskru i ugasiti. Hvala Bogu, nisu u tome uspjeli i sada neka plaču”. napisali su.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button