Izbor uredništva

Grmoja upitao Kapulicu: Je li tvoj kum čuvao Kovačevićeve milijune?

Saborski zastupnik HDZ-a Mario Kapulica sazvao je konferenciju za novinare kako bi objavio rezultate poligrafskog ispitivanja. Naime, on i Nikola Grmoja sukobili su se oko toga tko je posjećivao klub u Slovenskoj 9.

Okladili su se i dogovorili da će ići na poligrafsko ispitivanje. Onaj komu ono dokaže da laže, odnosno da je bio u Slovenskoj, odustat će od političke karijere.

Pred sobom imate rezultate poligrafskog ispitivanja. Iz njega je razvidno da nikada nisam bio u klubu u Slovenskoj 9. Iz njega je razvidno da prije izbijanja afere i spominjanja tog kluba u novinama nisam znao za njegovo postojanje. I dodatno, iz njega je razvidno, ne samo to da nikada nisam bio u klubu u Slovenskoj 9, nego da me nitko nikada nije ni pozvao da dođem u taj klub, rekao je Kapulica za HRT.

Kapulici je putem facebooka odgovorio saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja postavivši mu sljedeća pitanja na koja bi trebao odgovoriti:

1. Je li kumstvom povezan s Goranom Puklinom koji je čuvao više od 4 milijuna kn iz kluba u Slovenskoj 9 u svom stanu, a koje su pripadale Draganu Kovačeviću

2. Jesu li točne informacije da je nakon Puklinova uhićenja USKOK u Puklinovu mobitelu pronašao niz poruka među kojima su i one upućene Mariju Kapulici na temelju kojih je Uskok proširio optužnicu za novu točku optužbe kojom se tereti Kapuličinog kuma Puklina da je tvrtci Fleksbit ( čiji je Puklin bio prikriveni vlasnik) u suradnji sa Željkom Fadljevićem namjestio posao nabave softvera za online klađenje koje je Hrvatska lutrija platila navedenoj tvrtci ukupno 8,29 milijuna kuna.

3. Jesu li točne informacije da su uskokovi istražitelji pronašli u mobitelu Gorana Puklina WhatsApp poruku koju je 22. rujna 2019. Puklin poslao svojem prijatelju i kumu Mariju Kapulici, predsjedniku Zajednice utemeljitelja HDZ-a, a u kojoj tvrdi da je on predložio predsjedniku Uprave HL-a Mariju Musi da Fadljevića postavi na direktorsko mjesto u HL-u.

4. Je li točno da je iz navedene poruke jasno da je o postavljanju Fadljevića na direktorsko mjesto u Hrvatskoj lutriji Puklin SMS porukom obavijestio Kapulicu i da navedena poruka glasi ovako:“Onaj Željko Fadljević (jednom sam ti ga doveo u ured i jednom smo bili na ručku, kod Muse je direktor nabave po mojoj preporuci, ja ga znam dok smo još skupa radili u Dalekovodu.”

5. Je li imao ikakvog utjecaja na zapošljavanja u Hrvatskoj lutriji?

Što mislite koji su odgovori na sva ova pitanja? I oni imaju obraza prozivat mene koji sam razotkrio Kapulicu da se povučem iz politike. HDZ-ovcima koji bi se, od svih na političkoj sceni, upravo mene najradije riješili poručujem:

Ako me moja stranka ne bude trebala povući ću se nakon što preuzmem MUP i nakon što učinimo naše institucije neovisnima kako bi se mogle obračunati s kriminalom. Vidjet ćemo koliko će nam za to trebati. Mislim da bi dva mandata u komadu trebala bit dovoljna. Bit ću puno pametniji ovaj put i neću odbiti zahtjev stranke koja je 2015. željela da upravo ja preuzmem ministarstvo unutarnjih poslova. Tada sam osjećao da sam neiskusan i nespreman i odbio sam ponudu. Sad sam spreman kao zapeta puška!

Vrijeme obračuna s korupcijom dolazi!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button