Domovina

Ovo je jedna od najvećih pljački u povijesti Hrvatske!

Ovo je jedna od najvećih pljački u povijesti Hrvatske!

Kineske vlasti su svojim laboratorijima naredile da PCR test ne smije koštati više od 30 kuna ako se radi pojedinačno, a 9 kuna ako se testira u grupama od po 10 ljudi… (grupno testiranje rade kada je incidencija zaraze jako mala).

Mi našim laboratorijima i dalje plaćamo 400 – 700 kn za svaki PCR test. Prosječna godišnja plaća u Shanghaiu, gdje se sada najviše testira, je oko 170,000 kn, tako da nitko ne može tvrditi da je kod nas cijena veća zbog većih troškova rada. Oprema i reagencije na globalnom tržištu također imaju vrlo slične cijene.

Kod nas je cijena veća samo zato što na određivanje cijene (što radi HZZO) velik utjecaj imaju oni koji zarađuju na tim testovima.

Ovo je jedna od najvećih pljački u povijesti Hrvatske! www.crodex.net
PCR testovi na covid su jedna od najvećih pljački u povijesti Hrvatske. (Foto: Pixabay)

PCR testovi na covid su jedna od najvećih pljački u povijesti Hrvatske. To sam shvatio još u proljeće 2020. godine i zato se Genos nikada nije uključio u PCR testiranje na covid, iako imamo najveći PCR laboratorij u državi (možemo provesti 20,000 analiza na dan) i nakon što smo uspješno završili verifikaciju našeg laboratorija bili smo spremni početi testirati na covid, komentirao je Gordan Lauc na svom FB profilu.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button