DomovinaPovijest

Operacija Labrador, početak specijalnoga rata protiv Hrvatske…

Operacije “Labrador” i “Opera” bile su akcije koje je Kontraobavještajna služba JNA (KOS) od 19. kolovoza 1991. provodila u početnoj fazi Domovinskog rata u Zagrebu.

Operativnu grupu za propagandni rad koja je brojila je oko dvadesetak novinara, snimatelja i tehničara koji su plasirali lažne vijesti o stanju u Hrvatskoj…

Na današnji dan 1991. godine Kontraobavještajna služba JNA (KOS) izvela je teroristički napad na zgradu Židovske općine u Zagrebu te židovski dio groblja Mirogoj. Srpski mediji odmah su svijetu taj čin prezentirali kao rezultat hrvatskog antisemitizma i nastavak politike NDH.

Bio je to tek početak specijalnoga rata protiv Hrvatske koji se provodio u operaciji kodnog naziva OPERA što je bila kratica za: Operativnu grupu za propagandni rad koja je brojila je oko dvadesetak novinara, snimatelja i tehničara koji su plasirali lažne vijesti o stanju u Hrvatskoj, izvor-Facebook“Ni dan danas nisu poznati nalodgodavci.”!?

Operaciju Labrador vodio je pukovnik general Slobodan Rakočević, voditelj odjela KOS-a u Zemunu. U Zagrebu, operativnu kontrolu Labradora dodijeljena je pukovniku Ivanu Saboloviću i majoru Čedi Kneževiću. Pukovnik Radenko Radojčić je imao zadatak stvoriti zalihe eksploziva u Zagrebu i okolici, kao i postaviti eksplozivne naprave. Eksplozivi i neka oružja smještena su na nekoliko lokacija.

U javnosti se stidljivo kalkulira o imenima onih koji su bili dijelom zavjere protiv Hrvatske te se spominju neki novinari kao i ugledni odvjetnici i još neki visoko pozicionirani u hrvatskim firmama i institucijama.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button