Svijet

NOVA PRIVOĐENJA U AUSTRALIJI! ĐOKOVIĆ DOBIO “SUSJEDU” NA AERODROMU…

Novak Đoković nije jedini, australske granične službe u petak su privele i češku tenisačicu Renatu Voračovu, inače 81. igračicu svijeta. Australski mediji javljaju da se od Voračove zatražilo napuštanje zemlje, viza joj je ukinuta i nju izgleda čeka procedura ista kao i najboljeg tenisača svijeta.

Zanimljivo, Renati je ranije bilo dozvoljeno da uđe u zemlju te je u Melbourneu čak i odigrala pripremni turnir. Štoviše, na terenu je bila prije samo dva dana kada je poražena u igri parova s Katarzynom Piter.

Prema pisanjima Brisbane Timesa, izvor blizak ovom slučaju rekao je kako je Čehinja ušla u Australiju s medicinskim izuzećem koje se temeljilo na tome da je preboljela COVID-19 u posljednjih šest mjeseci. To je, između ostalog, pokušao napraviti i Đoković.

“38-godišnjakinja koja je već odigrala pripremni turnir sada se nalazi u istom hotelu kao Đoković”, stoji u tekstu istog medija.

Voracova je, vjeruje se, u Australiju ušla još prošlog mjeseca, a njeno je izuzeće navodno odobrio Tennis Australia, upravno tijelo za tenis u toj državi.

U ovim trenucima nije jasno hoće li i ona, baš poput Novaka i njegovog tima, podnijeti žalbu.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
sportske

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button