Domovina

Nikolina Nakić: Crkva se ravna po onome što piše u njenom katekizmu a ne što pišu Index, Jutarnji , Novi list i slični…

Kolumnistica i aktivistica Nikolina Nakić na svome se Facebook profilu osvrnula na to što bi Katolička Crkva trebala učiniti sa svojim vjernicima i sakramentima. To se naravno odnosi na slučaj krštenja djeteta koje odgajaju dvije žene. Njezin status prenosimo u cijelosti:

Kako se lijeva medijska falanga posljednjih dana intenzivno bavi time što bi Katolička Crkva trebala učiniti sa svojim vjernicima i sakramentima, podsjećam da:

Crkva se ravna po onome što piše u njenom katekizmu a ne što pišu Index, Jutarnji , Novi list i slični

Jedino Crkva ima autoritet hoće li svojim vjernicima koji se ogriješe u stanovite zapovijedi odriješiti grijeh ili ne u sakramentu za to predviđenom. Ako to i učini to neće biti objavljeno na oglasnoj ploči Narodnih novina.

Jedino Crkva i NITKO DRUGI ima autoritet procijeniti i odlučiti hoće li ili neće pojedincima udijeliti sakramente ovisno o tome ispunjavaju li za to određene uvjete. Sakramenti nisu ljudsko pravo nego vidljivi znakovi nevidljive milosti kojima Crkva raspolaže onako kako već 21 stoljeće misli da treba.

Oni koji prozivaju Crkvu a sami u potpunosti krše NARAVNI ZAKON koji neovisno o vjeri svi u sebi imamo usađen NEMAJU ni AUTORITET ni PRAVO Crkvi niti njenim vjernicima procjenjivati ni docirati a najmanje određivati što će se u pojedinom slučaju odrediti.

Vjernici neka se ne hvataju bačenih kosti jer su iz tog razloga i bačene.

Jasno je kao dan što činite – kao što je đavao citirao Sveto pismo Isusu da potkrijepi svoj argument – ali na to zbog ogromnog šuma u vlastitom kanalu nemate ni sposobnosti ni prava.

Zato prošećite.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button