Domovina

Grmoja:“ Ako Plenković odluči prekršiti Poslovnik a Ustavni sud žurno ne reagira, jasno je o kakvom se tijelu radi

Ako Plenković krene u tom smjeru, to bi bio neviđen presedan i kršenje parlamentarne procedure i Poslovnika koji ima snagu zakona.

Ne znam jeste li upratili premijerovu skandaloznu izjavu u kojoj je nagovijestio da Vlada možda neće odgovoriti na oporbeni zahtjev za smjenom trojice dužnosnika, potpredsjednika Miloševića i ministara Ćorića i Aladrovića.

Ako Plenković krene u tom smjeru, to bi bio neviđen presedan i kršenje parlamentarne procedure i Poslovnika koji ima snagu zakona. Nije dovoljno što su mu ministri koje je osobno birao pod istragom DORH-a i USKOK-a nego je još spreman kršiti zakone kako bi situaciju u kojoj mu DORH i USKOK provode rekonstrukciju predstavio kao nekakvo osvježenje Vlade koje je plod njegove odluke.

Ovaj slučaj je test i za Ustavni sud jer je Ustavni sud zauzeo stav da Poslovnik Sabora, s obzirom na propisani način donošenja i predmet uređenja, ima pravnu snagu Zakona. Ako Plenković odluči prekršiti Poslovnik a Ustavni sud žurno ne reagira, jasno je o kakvom se tijelu radi.

Ako se dogodi da Vlada prekrši Poslovnik a sutra istječe rok od 8 dana, to će biti opasan presedan i potvrda Plenkovićeve zastrašujuće poruke: “Mogu što hoću!”Mi mu poručujemo: Možda možeš, ali još kratko!

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button