Ljepota i zdravlje

Ne znamo jesu li mRNA cjepiva geno-toksična ili kancerogena a praktički nas se prisiljava da uzmemo ta cjepiva. Kako je to moguće!?

Dr. Tomislav Domazet Lošo, genetičar i viši znanstveni suradnik na Institutu Ruđer Bošković, iznio je zapanjujuće tvrdnje o mRNA cjepivima na predstavljanju knjige ‘Cijepljenje Da ili NE’

–  Moj susret s mRNA cjepivima bio je 2020. kad sam čuo da nam dolaze Pfizer, Modrena i ostali… I onda je krenula kampanja u kojoj se tvrdilo da se mRNA molekule ne mogu ugraditi u ljudski genom. Tu mi je zazvonilo! Zašto? Zato što cijeli život radim s mRNA molekulama, ja sam evolucijski genetičar. Mene zanima kako se mijenja naš genom, zašto se mijenja, koji su mehanizmi, kakve su posljedice itd.

Ja sam 2011. u časopisu Nature Reviews Genetics objavio rad u kojem sam objasnio mehanizme nastanka novih gena. Jedan od njih je i preko ugradnje mRNA molekula u naše genome. Bio sam zaprepašten kada sam čuo da tvrdnje kod cjepiva da se se mRNA molekule ne mogu ugraditi u ljudski genom. Kako je to moguće, pitao sam se?, govori Domazet Lošo te nastavlja:

– U početku sam mislio da su genetički inženjeri koju su konstruirali mRNA cjepiva napravili mRNN molekule na način da se one ne mogu ugraditi u genom. To bi bilo u redu. Onda sam išao pogledati u literaturi što oni kažu o tome? Mislio sam da su oni testirali svoje mRNA molekule i da su dobili rezultat da se one ne mogu ugraditi u genom. I sve bi bilo u redu. Pregledao sam mRNA vakcinološku literaturu koja ide do 30 godina unatrag.

I što sam pronašao. Oni nikada, ali apsolutno nikada nisu testirali da li se njihova mRNA molekula može ugraditi u ljudske genome! Dapače, oni cijeli svoj narativ grade na priči da se općenito mRNA molekule ne mogu ugraditi u ljudski genom. Kako je to moguće?

-Postoji nešto što se zove ‘biologija retropozicije’. To je znanstvena disciplina koja je puno starija od mRNA vakcinologije. Datira još iz 50-tih godina prošlog stoljeća. Ona se bavi upravo ugradnjom mRNA u genome, tisuće radova je napisano na tu temu. Svi su oni objavljeni u vrhunskim medicinskim i biološkim časopisima. Postavlja se pitanje, kako znanstvenici iz mRNA vakcinologije to ne znaju? Zašto oni, pored svih dokaza, niječu da se mRNA molekule mogu ugraditi u ljudski genom?, pita se Lošo.

Tvrdi kako mRNA cjepiva nisu nikad testirana na geno-toksičnost, negativan utjecaj na naš genom, i na kancerogenost.


– Ako otvorite dokumente regulatornih agencija vidite da to nije nikada napravljeno. Znači ne znamo da li se mRNA cjepiva ugrađuju na naš genom, jesu li geno-toksična ili kancerogena? A praktički nas se prisiljava da uzmemo ta cjepiva. Kako je to moguće!? Napravljeni su brojni sigurnosni propusti a nas se prisiljava na cijepljenje’, upozorava Domazet Lošo.

Ostatak njegovog izlaganja možete vidjeti na videu kojeg su snimile kamere Bujice (od 21:52 minute):

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
paraf.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button