Kultura

NAKON 25 GODINA CENZURE ‘ČETVERORED’ PONOVNO NA TELEVIZIJSKIM EKRANIMA

U petak u 20 sati emitirao se poznati film hrvatskog redatelja Jakova Sedlara “Četverored”. Film o poslijeratnom stradanju Hrvata nije se prikazivao na televiziji čak 25 godina. 

“Filmski spektakl Jakova Sedlara o poslijeratnom stradanju Hrvata pogledajte u udarnom terminu Bujice, u 20 sati! U petak u 20 sati na Z1 televiziji, nakon punih 25 godina, ponovo će biti prikazan dvosatni filmski spektakl ‘Četverored’ proslavljenog i najnapadanijeg hrvatskog redatelja Jakova Sedlara”, stoji u objavi novinara Velimira Bujice

“Istoimena mini-serija prikazana 1999. godine bila je najgledanija do tada s ukupnim udjelom od čak 61 posto gledatelja, međutim, nakon promjene vlasti 2000. godine i svih kasnijih Vlada koje su upravljale Prisavljem, više nikada nije emitirana i ‘bunkerirana’ je na HRT-u, koji je ujedno i nositelj prava za seriju ‘Četverored’…”, piše u nastavku Facebook objave. 

“Dugometražna igrana drama koju je producirala Croatia film, bavi se pokoljem Hrvata na Bleiburgu i Križnome putu, a temeljena je na izvrsnom romanu velikog hrvatskog pisca i akademika Ivana Aralice“, piše u objavi. Nadalje je navedeno kako je redatelj Sedlar u dvosatnom filmskom spektaklu okupio impresivnu glumačku ekipu.

Ovo što je prikazano tek je samo mali dio od zločina protiv čovječnosti koje su činili partizani pod Josipom Brozom Titom, nakon predaje protivničke vojske i civila s masovnim likvidacijama ratnih zarobljenika.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button