Domovina

Najsramotnija izjava dana!

Interes za cijepljenje sve je manji, država i županije uvode nove motivirajuće mjere

Europska unija jučer je dostigla točno 50 posto odraslih građana koji su cijepljeni barem jednom dozom cjepiva protiv covida-19. Hrvatska, koja si je taj cilj postavila do kraja lipnja, trenutačno se nalazi na 39,6 posto, a interes za cijepljenje pada iz tjedna u tjedan. Dok smo prije koji tjedan cijepili i do 50.000 osoba dnevno te više od 180.000 tjedno, u tjednu iza nas prvom je dozom cijepljeno samo 65.000 građana.

Stoga je dogovorena nova kampanja u kojoj će sudjelovati poznate osobe, a na sastanku premijera Andreja Plenkovića sa županima početkom ovog tjedna dogovoreno je da lokalne sredine krenu s konkretnim ”motivirajućim” mjerama. Prema onome što doznajemo, u Hrvatskoj se neće, kao u Srbiji, dijeliti novac niti besplatni kanabis, kao u nekim američkim državama, no Zagorci koji se cijepe mogu očekivati besplatne ulaznice za toplice, a u Splitu se organizira besplatna kazališna predstava.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren smatra da bi se ljude moglo privući na cijepljenje samo inicijativom s državne razine.

“Mi možemo davati ulaznice za ovo ili ono, ali to je sve sitno. Treba okrenuti stvar pa donijeti odluku da se na sportske sadržaje, koncerte, što god, ne može bez potvrde o cijepljenju ”– izjava je župana Darke Korena.

Dakle po njemu valjda netko tko nije cijepljen, ne bi smio u kafić, restoran, možda niti u dućan???

Sta sa onima koji su preboljeli, koji imaju antitijela, koji se znaju čuvati pa nisu niti oboljeli, koji nisu rizične skupine…i generalno, do kada ova histerija? Što je sljedeće?

SIM kartice svakog građanina koji odbije da se cijepi protiv koronavirusa će biti blokirane, rekao je zvaničnik pokrajinske vlade u Pakistanu pa kako su krenuli ne bi nas čudilo da to počnu provoditi i u Hrvatskoj.

Generalizacija vakcinacije na populaciju, za koju nema rizika od bolesti, je ustvari najveća bolest!

Slobodno komentirajte…”vi ste upravo za njih glasali na lokalnim izborima”…

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button