Domovina

Možete li još gore i gluplje? Možemo!

Reakcije na opskrbu plinom u Zagrebu: ‘Ovo bi mogao biti početak kraja Tomislava Tomaševića’

Gradska plinara Zagreb – Opskrba izgubila je koncesiju za opskrbu Zagreba, a zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec i dalje ne vidi nikakvu odgovornost nje i Tomislava Tomaševića već ponovno krivca traže negdje drugo.

“Oni više neće opskrbljivati Međimurje, nego će opskrbljivati Zagreb, koji je deset puta veće tržište, i ja se doista pitam ovdje možemo li govoriti o HERA-i kao stručnom i neovisnom regulatoru”, rekla je Dolenec za emisiju “Otvoreno” HRT-a

Ivica Lovrić, predsjednik stranke Plavi grad, rekao je da su za debakl krivi gradonačelnik Tomislav Tomašević i gradska uprava: “Da imamo iti malo etike kod vladajućih, Tomislav Tomašević bi na večerašnjoj presici koju je sazvao podnio ostavku”. Na njegovo pitanje zašto je GPZ išao s višom cijenom, Dolenec je rekla da je strategija bila da se ponudi ona cijena s kojom će se osiguravati pozitivno poslovanje.

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman kaže da se radilo o krivoj poslovnoj odluci. “Natječete se na tržištu. Dva puta u mjesec dana se kockate i dva puta u mjesec dana prokockate 162 godine tradicije grada Zagreba”, naveo je pa optužio Dolenec da umanjuje svoju krivnju. “Ovo bi mogao biti početak kraja Tomislava Tomaševića”, tvrdi Herman. 

Herman je naveo da je Holding ovim potezom izgubio 280 do 300 tisuća korisnika te da je Gradska plinara Zagreb izgubila 290 milijuna eura, odnosno 86 posto svog poslovanja.

Dolenec je na to odgovorila: “To nije točno. To nije gubitak, nego pad prometa“.

Od tvrtke koja je početkom lipnja 2021., kad su preuzeli vlast u Zagrebu, imala desetke milijuna kuna prenesenog dobitka iz prethodnog poslovnog razdoblja, gradonačelnik Tomašević i njegovi stručnjaci bliski Možemo! napravili su tvrtku koja danas svojim dobavljačima i poslovnim partnerima duguje sedamdesetak milijuna eura i koja je izgubila ogroman dio svojih komitenata.
“Stručnjaci” su uspjeli za tri godine tvrtku koja je uspješno poslovala gotovo 160 godina odvesti u propast i stečaj.

Umjesto da se suoči s problemima, objektivno sagleda poslovnu katastrofu te sankcionira odgovorne direktore u Plinari, Tomašević traži krivce daleko od sebe. Prebacuje odgovornost na HERA-u, konkurenciju, tržište pa čak i na pokojnog gradonačelnika Bandića i njegove ljude.

Postavljanje nekompetentnih ljudi na čelne pozicije gradskih tvrtki i ureda prije ili kasnije rezultira fijaskom.

Kada mislimo da Možemosi ne mogu niže pasti, oni nas svaki dan iznenade sa novim biserom.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button