DomovinaVideo

Mojmira prvo hvalila Tram 11 pa se poslije ispričavala Danki Derifaj

RTL-ova novinarka Mojmira Pastorčić sredinom siječnja prvo je ugostila popularne repere iz dvojca Tram 11, hvaleći njihov album Jedan i jedan, da bi se za par dana ispričavala kolegici Danki Derifaj koja se isto spominje na spomenutom albumu.

Reperski dvojac Tram 11 u zadnje vrijeme podigao je prašinu među ljevičarskom kastom, pogodivši ih očito u “žicu” svojim kritičkim stihovima.

Ipak, društveno – angažirani karakter rapa – u ovom slučaju – nije poželjan, jer cilja “pogrešnu” metu. Pokazala je to i RTL-ova novinarka Mojmira Pastorčić kada je, očito ne poslušavši album, ugostila popularne repere u RTL Direktu, hvaleći album Jedan i jedan, da bi se par dana poslije ispričavala kolegici Danki Derifaj koju spominju u pjesmi na albumu, proglašavajući ga skandaloznim.

Pastorčić je 13. siječnja 2022. ugostila je Srđana Ćuka (General Woo) i Nenada Šimuna (Target) u emisiji RTL Direkt. U najavi je citirala stihove s njihovog starijeg albuma Tajna crne kutije: “Da mi kompa bude Mažuranić,/ Frend Stjepan Radić,/ prijatelj Marulić/ K’o buraz Ante Starčević…”

Politička (ne)korektnost 

Priča se ubrzo promijenila, rap je prešao granicu, a politička korektnost postala razlogom medijskih prozivki i cenzure. Tramovci su se “drznuli” prozvati i Danku Derifaj, nazivajući ju “Danka partizanka” zbog provale u obiteljski dom, te ostale ideološki obojane društvene fenomene.

“Na čelu ti petokraka, u oku dugine boje, u koliko si udruga što milijarda kuna broje, puši ku**c Titu malo Kastru, ko Danka partizanka provaljuješ na terasu” – jedan je od “spornih” tekstova.

Podsjetimo, novinarka Danka Derifaj, zajedno sa snimateljem i susjedom Perkovićević Brankom Miodragom, uhvaćeni su kako se penju na terasu preko ograde i šetaju po njoj gotovo 20 minuta, dok je troje maloljetne djece obitelji Perković bilo samo u kući.

Javno pokajanje – “U tom momentu nisam još znala koliko im je skandalozan album”

Pastorčić je zasigurno u međuvremenu poslušala pjesme čije je stihove prethodno djelomično citirala, pa je brže bolje pozvala druge repere u emisiju, 30 zona, koji “nisu toliko opsjednuti politikom”, kako je rekla, i čiji album nije skandalozan.

“A sada važna lekcija iz suvremene glazbe. Ako vi ne znate što je trap, vaša djeca ili nećaci sigurno znaju. To je među mladima trenutno jedan od najpopularnijih žanrova. Malo zvuči kao rap, malo kao narodnjak, a naši su najpopularniji traperi su 30zona. Nekidan su izdali album, a sutra imaju prvi veliki koncert.” – započela je s najavom.

“Oni repaju o kalašu na sicu, krvavom novcu i getu – jer, oni iz geta i jesu. Iz Kozari Boka. Oni su surovi i iskreni, a mladi ih obožavaju. Možda za njih niste čuli jer na televiziji nisu gostovali još nikad. Ali njihove su pjesme itekako slušane.” Tako su najavljeni Antonio Martinović i Petar Mateo Glavaš, poznatiji kao Shin i Galaš, u novom RTL Direktu 21. siječnja 2022. godine.

“Prošli tjedan su mi tu bili dečki iz Tram 11. U tom momentu nisam još znala koliko im je skandalozan album, imaju svakakve političke teme. Govore o mitu u Jasenovcu,  o mojoj kolegici Danka partizanka svakakve stvari. To je naravno moja greška, ali vi niste toliko opsjednuti politikom koliko shvaćam... Što vi o tome mislite?” – opravdavala se Mojmira Pastorčić.

“Mi iskreno nismo to poslušali, bavili smo se svojim albumom. Imamo respect za Tram 11, ali ono što su prije radili.” – odgovorio je Martinović.

Velike najave 

Pastorčić od ove godine preuzima Direkt. U velikoj najavi za RTL objasnila je kako će nadograditi cijeli koncept emisije.

“Ja preuzimam RTL Direkt. Od ponedjeljka do četvrtka. I to me jako veseli. Radim u toj emisiji od početka i posvetila sam joj puno godina, puno truda da bude bolje, puno razmišljanja, ideja, živciranja i puno rada od jutra do 23 sata. Prvo vrijeme kao novinarka, a onda sam je četiri godine uređivala i svaki dan radila sa Šprajcom.”

“I tada je to bila emisija u kojoj se, uz njegovo snažno autorstvo i smisao za humor, osjećao moj štih – i moj stil, moje ideje i rad s novinarima. Posljednje dvije godine gledatelji su me bolje upoznali, vodila sam svaki dan, tri dana, dva dana, iz dnevnog boravka, s Vučkom, bez Vučka, kad god Šprajca nije bilo, a zadnja 4 mjeseca još i petkom.
Imamo puno planova. Osvježit ćemo i izgled i koncept emisije. Šprajca više nema, on ide u nove pobjede i mislim da je to dobro. Sigurna sam da će mu emisija biti zanimljiva. Direkt je sad moj i naravno da će biti promjena, bit će to Direkt 2.0. Pojačavamo tim, imamo novu producenticu, sto ideja što napraviti, planiramo nove rubrike. ” – najavljivala je samouvjereno Pastorčić.

Bivši političar poslao poruku Mojmiri Pastorčić i Zoranu Šprajcu: Pamtit ćemo vas zauvijek po zlu

Mojmira prvo hvalila Tram 11 pa se poslije ispričavala Danki Derifaj
crodex.net
Izvor: Facebook

Dražen Breglec, poduzetnik i bivši visoki dužnosnik HSLS-a, žestoko je kritizirao uređivačku politiku Mojmire Pastorčić i Zorana Šprajca u vrijeme korona krize.

“Mojmira Pastorčić u headlinesu današnjeg RTL Direkta: “Što je Hrvatima učinila Korona”, a u fokusu ove vijesti je dramatično pogoršanje psihološkog stanja hrvatskih građana, porast depresija i ostalih psiholoških poremećaja te posebno porast potrošnje antideprisiva pa i psihoaktivnih supstanci.

Mojmira Pastorčić dakle. Glavna zastrašiteljica najzastrašiteljskije emisije u Hrvata. Podkapacitirana voditeljica, očitih intelektualnih ograničenih generalno i s još očitijim nedostatkom ikakve profesionalne novinarske objektivnost. Način kako se dotična zapjeni, naprosto izgubi kontrolu svaki puta na temu korone je naprosto degutantan.

RTL Direkt je već dvije godine vodeća emisija po zastrašivanju i davanju prostora vodećim zastrašiteljima, kojima dotična i kolega joj Šprajc nikada, ali baš nikada nisu postavili ijedno objektivno novinarsko pitanje. I oni sada kaže što je KORONA učinila Hrvatima!?

Pa ti si i tvoji kolege i tvoji urednici svojom sramotnom ulogom glavnih širitelja straha to učinili svojim gledateljima! Najtragičnije je što ste toliko glupi da mislite da smo mi glupi. Na vašu nesreću, nismo i ne, nećemo vas zaboraviti, nikad, tj. pamtit ćemo vas zauvjek, po zlu”, ističe Berglec.

www.crodex.net / narod hr /teleskop hr

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button