Magazin

”Moja igra” Luke Modrića u užem izboru za prestižnu književnu nagradu

Autobiografija Luke Modrića “Moja igra“, pisana u koautorstvu sa sportskim novinarom Robertom Matteonijem, uvrštena je u najuži izbor za britansku književnu nagradu Telegraph Sports Book Award, u kategoriji međunarodne sportske autobiografije, izvijestila je Hermes naklada.

Luka Modrić ušao je u nogometnu povijest kada je 2018. godine osvojio ono što nitko prije njega nije – sve četiri najprestižnije svjetske nagrade za najboljeg igrača svijeta u istoj godini – Zlatnu loptu Svjetskog prvenstva, FIFA-in The Best, Nagradu UEFA-e i Ballon D’Or.

Prije toga je, ističe nakladnik, kao kapetan i najbolji igrač odveo je Vatrene do srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i učinio sve nas dijelom povijesti. Ovaj samozatajni nogometaš, koji se na svom putu od djetinjstva u izbjeglištvu do svjetskog nogometnog vrha kontinuirano suočavao sa sumnjama i nepovjerenjem, osvojenim trofejima s Realom i reprezentacijom zauvijek se upisao u panteon pobjednika.

Poznat kao čovjek od malo riječi, u svojoj životnoj ispovijesti “Moja igra”, koju potpisuje zajedno s istaknutim sportskim novinarom Robertom Matteonijem, Luka prvi put otkriva brojne nepoznate detalje iz svog djetinjstva, opisuje nogometne početke, razotkriva pozadinu svih ključnih trenutaka u Dinamu, Tottenhamu i Real Madridu, te donosi osobni pogled na vrhunac svoje karijere – dramatičan put do spektakularnog finala u Rusiji, dodaje se u priopćenju.

Objavljena 2019. u izdanju Hermes naklade, knjiga je prevedena na 19 svjetskih jezika te je postala veliki bestseler, s prodanih više od 100 tisuća primjeraka u svijetu, a odjeljci iz autobiografije uvršteni su i u udžbenike hrvatskoga jezika za 4., 7. i 8. razred osnovne škole.

modrić
Knjiga Luke Modrica, “moja igra” prodaje se u knjizarama. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Na engleskom jeziku u prijevodu Tomislava Kuzmanovića objavio ju je 2020. jedan od vodećih britanskih izdavača Bloomsbury, te je sada uvrštena u najuži izbor britanske književne nagrade Telegraph Sports Book Award, u kategoriji najbolje međunarodne sportske autobiografije, ističu iz Hermes naklade.

Ova nagrada pod pokroviteljstvom uglednih britanskih dnevnih novina The Telegraph dodjeljuje se od 2003. godine za najbolje knjige iz svijeta sporta u nekoliko kategorija, a ocjenjivački žiri čine sportski novinari, stručnjaci, komentatori kao i profesionalni sportaši te poznate osobe iz kulture. Osim žirija o pobjedniku odlučuje i publika koja će uskoro imati priliku glasati za svog favorita putem online obrasca, o čemu će javnost biti naknadno obaviještena.

U ovogodišnjoj je konkurenciji za tu prestižnu nagradu, uz izdanje Modrićeve autobiografije na engleskom jeziku, još samo pet knjiga – uključujući autobiografije Marca van Bastena i Arsenea Wengera, a ime laureata bit će objavljeno 20. rujna.

“Promišljen razigravač, nogometni maestro, kako ga mnogi nazivaju, rođen sa žarom da se dokaže i vodi, odgojen skromno i radišno, s pravom dozom inata i vjere u sebe, Luka Modrić danas je simbol odlučnosti i ustrajnosti, a njegova životna priča inspiracija za sve koji je žele čuti”, stoji u priopćenju Hermes naklade.

O čemu je razmišljao u prijelomnim utakmicama, o svom odnosu s ključnim igračima i trenerima, o osjećaju koji ga stalno goni na teren, ali i najvažnijim osobnim trenutcima, ljubavi, obitelji, gubitcima, doznajemo u priči čovjeka koji je došao do vrha s namjerom da na njemu ostane.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button