Domovina

MILJENICI GLOBALNIH PREDATORA: Plenković ismijavao Možemo! Zna li on koliki je to pad dosega za HDZ na Facebooku, Instagramu i Meti?

Tema novog izbornog zakona koju je tijekom aktualnog prijepodneva u Saboru otvorila Urša Raukar Gamulin (Možemo!) potaknula je premijera Andreja Plenkovića da se obruši na stranku Možemo! usporedivši je sa “sektom koja u privatnim stanovima održava skupštine”.

Raukar Gamulin (Možemo!) kritizirala je što u radnoj skupini za krojenje izbornih jedinica sjede samo članovi HDZ-a od kojih je dvoje u obiteljskim odnosima, bez ijednog nezavisnog stručnjaka i opozicijskog predstavnika.

„To nije radio ni Tuđmanov HDZ”, ustvrdila je Raukar Gamulin pitajući premijera kada misli osnivati stručnu i neovisnu skupinu. „Ne znam zašto konfabulirate stvari, to što HDZ kao stranka ima neku skupinu nema nikakve veze s onim što radi Vlada”, odgovorio joj je Plenković.

„Pitamo li mi Možemo imate li vi neku tajnu skupštinu u privatnom stanu gradonačelnika Zagreba? Jel to mene briga? Nije. To je vama na ponos, to je više nalik na neku sektu, a ne stranku”, dodao je bahati Plenković istaknuvši da HDZ svaki ponedjeljak transparentno ima sastanke, nema tajnosti ni „ šuć-muć”.

Vlada će uputiti zakon kada bude gotov, u roku će se uputiti u javno savjetovanje i o njemu će Sabor raspravljati i donijeti, te će se izbori održati u roku, poručio je premijer.

Raukar Gamulin ocijenila je premijerov odgovor „ispod svakog nivoa, ispod nivoa birtaškog razgovora” te odbacila tezu o nekoj tajnoj skupštini.

Ne znamo kako će na ovu bahatost i uvrede Plenkovića reagirati dežurni cenzor u Hrvata Petar Vidov i Faktograf ali sasvim sigurno mogu u narednom periodu očekivati smanjenje dosega u svojim objavama na facebooku.

Ali s obzirom da se sve češće spominje koalicija HDZ-a i Možemo mislimo da će ipak proći samo sa prijateljskom kritikom .

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
poskok.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button