Domovina

Milanović poručio Pupovcu: Ne lupetaj više

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović nakon obljetnice Bljeska sudjelovao je i na obilježavanju Međunarodnog praznika rada u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH). Tamo je Milanović dao izjavu za medije, a posebno se osvrnuo na jučerašnji posjet predsjednice Vlade Srbije Ane Brnabić. Kazao je da je Brnabić došla na skupštinu Srpskog narodnog vijeća (SNV), za što on smatra da nije reprezentativna ustanova, odnosno da SNV ne predstavlja Srbe u Hrvatskoj.

“Radio sam i surađivao s ljudima iz te udruge godinama, ali to nije reprezentativna ustanova, oni ne predstavljaju Srbe u Hrvatskoj. To je naprosto prevara”, kazao je Milanović.

“Žigmanova je Vučić uzeo kao neku gestu, ali u stvari mu ne treba jer ima većinu bez 20 Žigmanova. Plenković je Pupovčev talac i obrnuto. To u politici nije dobar odnos“, istaknuo je Milanović.

Milanović: Predstavljaš se kao predstavnik Srba, nisi to

Naglasio je da je u 12. izbornoj jedinici, od ukupnog broja pripadnika srpske manjine, glasovalo (samo) njih 13 tisuća, a 10 tisuća glasova otišlo je zastupniku srpske nacionalne manjine i predsjedniku SNV-a Miloradu Pupovcu.

“Koliki je to postotak? To je kao da je za mene kao predsjednika Hrvatske, za mene je glasalo preko milijun ljudi, što mi se čini kao neki minimum, a recimo red veličine, to je kao da je za mene u Hrvatskoj glasalo 170, 180 tisuća ljudi, to je jako tanka priča”, istaknuo je Milanović i poručio Pupovcu da nije pravi predstavnik Srba u Hrvatskoj.

Želiš partnerstvo, onda dobro, predstavljaš se kao predstavnik Srba, nisi to, to sam puno više ja nego ti, ali samo budi pristojan”, dodao je Milanović.

Predsjednik Republike kazao je da mu je dosta više Pupovčeva lupetanja u Hrvatskom saboru.

“Užasna nesigurnost, gomila netočnosti, broj stradalih u Jasenovcu, etničko čišćenje, to slušamo od Pupovca u Saboru. Mene to smeta, ako mene to smeta, onda smeta svakog prosječnog, liberalnog Hrvata, a takva je većina”, kazao.

Pupovcu je poručio da su sve to gluposti te da ne lupeta više.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button