DomovinaVideo

Masakr u Bizovcu – zločin bez kazne!!

ZLOČIN BEZ KAZNE: 07. studenog 1991. godine sedam MIG-ova JNA raketama i ‘krmačama’ pobili su sedmero Hrvata; tri policajca i četvero civila! 20 ljudi je teško ranjeno…

Za teški ratni zločin u Bizovcu nitko nije odgovarao, nema beogradskih optužnica. “Ne žele nam otkriti čak niti imena pilota, a u Hrvatskoj se već danima priča samo o Petrovačkoj koloni,” izjavio je u Bujici na Z1 televiziji, Dalibor Cvetković, brat ubijenog 11-godišnjeg dječaka Dragana Cvetkovića, koji je ubijen tijekom raketiranja Bizovca, 07. studenog 1991. godine.

Otac i majka nikada nisu otišli na službenu obljetnicu pogibije jer ne vjeruju ispraznim obećanjima političara. I ja sam prestao odlaziti jer sam stekao dojam da tek protokolarno i reda radi, dolaze “odraditi” ceremoniju… U Hrvatskoj svi znaju za Aleksandru Zec, ali moj brat sigurno neće dobiti ni ulicu, ni kazališnu predstavu, a kamo li film!

VIDEO – Masakr U Bizovcu

Pilot agresorske JNA nikada nije odgovarao za ovaj krvavi ratni zločin…

OVO JE DRAGAN CVETKOVIĆ, DJEČAK IZ BIZOVCA: Imao je samo 11 godina kada je ubijen! Pilot agresorske JNA nikada nije odgovarao za krvavi ratni zločin…

DRAGAN CVETKOVIĆ (12.04.1980. – 07.11.1991.) (Slika: Facebook)

Usred bijela dana, 07. studenog 1991. godine, MIG-21 neprijateljske JNA raketirao je strogo središte Bizovca. Na mjestu su ubili sedmero ljudi. Tri prometna policajca i četvero civila… Među njima je bio i 11-godišnji Dragan Cvetković. U kukavičkom napadu zrakoplova s crvenom zvijezdom na trupu, teško je ranjeno još dvadeset stanovnika mirnog slavonskog gradića, u kojem nije bilo nikakvih vojnih ciljeva…

O žrtvama bizovačkog masakra i članovima njihovih obitelji danas više gotovo nitko ne govori… Beograd nije pokrenuo kazneni progon pilota koji je počinio teški ratni zločin. Ni hrvatske vlasti zločinca nisu uspjele privesti pravdi, a slučaj vjerojatno skuplja prašinu u pretrpanim ladicama DORH-a ili će nam jednostavno reći da je “nedostupan” organima pravne države…

Sramiš li se, Zagrebe?

U središtu Zagreba nije održana ni jedna, jedina tribina na temu nedužnih civila pobijenih u mirnom Bizovcu, u studenom 1991. godine. O njima se ne govori u udarnim večernjim terminima nacionalnih televizija…

Na središnjem trgu u Bizovcu tog kobnog dana nije bilo vojnih transportera – niti civila u maskirnim hlačama kao “modnom dodatku”… Nije bilo ni vojnika u povlačenju, “pomiješanih s civilima” kao u nekim drugim kolonama… Vučićeva Srbija nikada se službeno nije očitovala o svirepom zločinu, u kojem je ubijeno nevino dijete.

O malom Draganu nije snimljen film. HAVC za ‘Masakr u Bizovcu’ nema novaca, a trajao je 15 sekundi, a ne 15 minuta, iako se dogodio u 15 sati.

Pitam se samo hoće li Draganov brat Dalibor, majka Ružica i otac Dragutin barem od nekoga dobiti ispriku, kad već više od tri desetljeća nisu dočekali pravdu?! Za Beograd mi je jasno – oni srama nemaju. No, sramiš li se ti – Zagrebe?

Gdje je sada DORH,prošlo je 30 godina i nitko nije za taj gnjusno zločin nije odgovarao,a agresorska Srbija podvaljuje i tuži za sve i svašta.

Da imamo Hrvatsku, onu Hrvatsku za koju smo se borili protiv agresora, u kojoj su mnogi dali živote tada bi svi oni koji su odgovorni za ratni zločin već bili procesuirani ili ih ne bi bilo u Hrvatskoj. Ovako Hrvatsku imaju oni koji su rat gledali preko TV- a iz udobnih fotelja i njihovi koalicijski partneri.

Na sljedećim izborima moramo izaći na glasovanje i postaviti ljude koji će već jednom učiniti nešto po tom pitanju. PROBUDI SE HRVATSKI NARODE.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button