Izbor uredništva

Marko Purišić i njegova poruka svima nama

Iako je još nije ozbiljno materijalizirao svoj uspjeh, Marko Purišić, koji nastupa pod umjetničkim imenom Baby Lasagna, zahvalio se predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću na novčanoj nagradi u iznosu od 50 000 eura i zamolio ga da taj iznos Vlada donira za konkretnu medicinsku svrhu i bolničke odjele.

“Zahvaljujem hrvatskoj vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 eura. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći”, napisao je Marko na svom instagramu. Baby Lasagna je zamolio Premijera da donira tih 50.000 eura.

“Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime i u ime hrvatske vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom Mladen Ćepulić. Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala”, poručio je.

Ovaj potez nije demagogija i populizam, nego važna poruka svima nama. To je poruka da novac nije najvažnija stvar na svijetu i jedino mjerilo uspjeha, već da postoje i puno važnije stvari, među kojima se svakako izdvajaju nesebičnost, svijest i spoznaja kako postoje drugi ljudi kojima je potrebna pomoć. Bravo Marko…

Sjajni primjer nam svima daje ovaj skromni momak. Isto tako, vjernici bi trebali znati, ali ne samo vjernici nego i svaki čovjek donekle dobrog srca da nikoga, baš nikoga ne bi trebalo osuđivati. Vidjeli smo mnogo bačenog kamenja ovih dana na ove ili na one… Mnogi upadnu u tu zamku gdje drugima “otkinu glave”, a ne znaju da se možda radi samo o nekom novom Savlu koji će postati Pavao kada dođe njegovo vrijeme. Mi kršćani bismo trebali paziti kojom mjerom mjerimo druge, jer Krist kaže da će se tom istom mjerom i nas – mjeriti.

Izvor:Marin Vlahovć/Marin Miletić

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button