Magazin

Majka svih vježbi: Zašto su sve korisni čučnjevi ?

Slabe noge znače slabo srce. Zbog toga je preporučljivo da se radi jednostavna vježba svaki dan: čučnjevi! Čučnjevi održavaju mišiće nogu i krvne žile u perfektnoj formi što doprinosi bržem protoku krvi do srca.

Slabe noge znače slabo srce. Ako hoćete da vam srce uvijek radi kao sat, već danas počnite raditi čučnjeve! Onaj tko je odlučio ne vježbati, kao da je odlučio u 45. godini ostarjeti i otići u mirovinu. Tijelo stari ako se ne održava, a ne zbog godina koje ga stižu. U bolesnom tijelu, zdrav um ne boravi. Biti bolestan je energetski i financijski neprofitabilno, jer bolestan čovjek ne radi za sebe, već za ljekarnu. To je realnost, piše Atma.

Zbog srca onaj tko je odlučio ne vježbati, kao da je odlučio u 45. godini ostarjeti i otići u mirovinu. Tijelo stari ako se ne održava, a ne zbog godina koje ga stižu. Srce je velika pumpa koja šalje krv u noge (velika cirkulacija) i u mozak (mala cirkulacija). Tada počinje venski protok jer se krv mimo zakona gravitacija podiže i iz nogu se vraća u srce. Vene pomažu da se krv vrati u srce, a brzina vraćanja krvi u srce ovisi o stanju mišića nogu. Zbog toga mišići nogu moraju biti u dobroj formi kako bi i srce dobro radilo. Međutim, mnogi od nas pola dana provode sjedeći što otežava rad srca i stvaraju se uvjeti za bolesti. Najčešći problem čak i mlađih ljudi je nedostatak kisika u krvi, prouzrokovan malom fizičkom aktivnošću.

Slabe noge znače slabo srce. Zbog toga je preporučljivo da se radi jednostavna vježba svaki dan: čučnjevi! Čučnjevi održavaju mišiće nogu i krvne žile u perfektnoj formi što doprinosi bržem protoku krvi do srca. Jako je bitno da tijekom izvođenja čučnjeva izdahnete i kažete dugo: haaaa. Sa tim izdahom bi sva negativna energija trebala izaći iz vašeg tijela.

Početnički koraci Fizički zdrava osoba bi trebala napraviti tri serije po 10 čučnjeva prvih dana. Kada su čučnjevi u pitanju ne biste smjeli pretjerivati. Nema žurbe. Postepeno i polako radite ovu vježbu i ne forsirajte svoje tijelo da prvih dana napravi previše čučnjeva. Čučnjevi se mogu izvoditi tijekom dana u tri serije, tj. tri puta dnevno po deset čučnjeva. Polako povećavajte broj čučnjeva kako osjetite da to vaše tijelo može podnijeti. Za one koji mnogo sjede tijekom dana, čučnjevi su neophodni. Ova vježba može zamijeniti pješačenje, plivanje, trčanje, planinarenje….

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button