DomovinaVideo

NIKOLA GRMOJA NIKAD ŽEŠĆE: Troje korumpiranih Srba iz SDSS-a treba pritvoriti!

Nikola Grmoja je u Hrvatskom saboru replicirao Dragani Jeckov i Miloradu Pupovcu na njihove manipulacije kako se ponovno kao i 90-tih želi hapsiti “nevine Srbe”.

Rekao im je oštro kako nikoga ne bi hapsio nego bi dopustio neovisnim tijelima da uhićuju korumpirane Srbe i puno više korumpiranih Hrvata iz HDZ-a i troje korumpiranih Srba iz SDSS-a.

Još jednom ćemo postaviti pitanje: “Zašto nisu uhićeni i Jeckov i Pupovac koji su išli na sastanke”.

Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta, se već oglasio putem svog Facebook profila gdje je žestoko prozvao SDSS-ove zastupnike i poručio “vrijeme za pad Vlade i nove izbore”

“Kad neće DORH i impotentna lijeva oporba koja se boji i dirnut u Pupovca, hoćemo mi mostovci. Evo ekskluzive za medije i pomoći DORH-u:

Tvrtka NELE TURBO d.o.o. iz Negoslavaca koja je dobila poticaj preko Miloševića je tvrtka susjeda saborske zastupnice SDSS-a Dragane Jeckov u Negoslavcima u Željezničkoj ulici.

Milošević je samo odrađivao ono što su Pupovac i Jeckov od njega tražili. DORH žurno mora uhititi Jeckov i Pupovca kao i Miloševića koji je odrađivao njihove naloge. Vrijeme je za pad Vlade i nove izbore!”, napisao je Grmoja.

U novom statusu Grmoja je objavio satelitsku snimku Negoslavaca u kojoj se vidi da je Nenad Pavić treći susjed Dragane Jeckov.

pupovac
“Nenad Pavić vlasnik tvrtke NELE TURBO d.o.o. iz Negoslavaca je susjed zastupnice Jeckov

 Svima je već jasno da je ova Vlada mrtva i da su jedino rješenje prijevremeni izbori.

Pogledajte video:

Važno je biti Pupovčev (SDSS-ov) Srbin

Pripadnici Srpske samostalne demokratske stranke (SDSS) Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Boris Milošević posljednjih su dana tema u svim medijima, a i ovaj put se stvara lažna slika o ‘ugroženosti Srba’, koja je bila glavni motiv i pokretač agresije na Hrvatsku, piše narod.hr

Zašto je važno biti baš Pupovčev Srbin pisao je kolumnist Ivica Šola.

“Molim Te, ako je moguće, pretvori me u crnca, pravoslavca, Srbina u Hrvatskoj, u homoseksualca ili transrodnu osobu.

Razlog je jednostavan: želim biti žrtva, želim biti ugrožen od većine i od toga puno pristojnije živjeti nego sada. Želim biti ponajprije Srbin u Hrvatskoj, ali ne bilo kakav, običan Srbin, već Pupovčev, SDSS-ov”, pisao je ranije Šola u svojoj kolumni za Slobodnu Dalmaciju, sjajno u 13 točaka razradivši tko i zašto ima koristi od toga.

Kad su ugrožena srpska manjinska prava?

Zanimljiv je bio i zaključak bivšeg predsjednika HDZ-a, Tomislava Karamarka, koji je 2018. godine odgovorio na tvrdnje Milorada Pupovca da su se srpska prava u Hrvatskoj najviše urušila dok je Karamarko bio na čelu HDZ-a, rekavši da Vlada u kojoj je bio potpredsjednik “nije koristila usluge” Pupovca pa on vjerojatno misli da su ugrožena srpska manjinska prava “ako on ne vlada Hrvatskom ili ako ucjenama značajno ne sudjeluje u vlasti”.

Parlamentarni ili lokalni izbori – mjesta zajamčena

Pupovac je na parlamentarnim izborima 2020. U XII. izbornoj jedinici, u kojoj nacionalne manjine biraju osam zastupnika, osvojio 10.733 glasa, Jeckov 8.376, a Boris Milošević 7.715 glasova. S ovoliko osvojenih glasova postali su saborski zastupnici, a Milošević i potpredsjednik Vlade RH. Ostali saborski zastupnici trebali su za ulazak u Sabor imati oko 15.000 glasova birača i to u svojoj izbornoj jedinici. Dok je za pripadnike nacionalnih manjina – cijela Hrvatska njihova, jedna izborna jedinica.

Uz to i na lokalnoj razini gotovo svi zamjenici župana srpske manjine dolaze iz SDSS-a. Naime, u jedinicama u kojima je određena nacionalna manjina brojnija od 5%, postoji rezervirano mjesto zamjenika župana, odnosno gradonačelnika/načelnika iz redova te nacionalne manjine.

Novac poreznih obveznika koji dobivaju ‘Novosti’ SNV-a

Zanimljivo je spomenuti Srpsko nacionalno vijeće (SNV), kao primjer trošenja novca poreznih obveznika. Savjet za nacionalne manjine na sjednici održanoj 14. travnja 2021., donio je odluku o dodjeli sredstava za programe udruga i ustanova nacionalnih manjina, u sklopu koje je SNV-u, čiji je predsjednik Pupovac, a potpredsjednica Jeckov, pripalo 4.905.000,00 kuna.

Kako je izdavač tjednika ‘Novosti’ SNV, one su dobile 3.750.000,00 kuna, što je iznos koji već godinama dobiva iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, a u godini teške koronakrize čak je i povećan u odnosu na prije.Više o načinu funkcioniranja pokazuje nam slučaj iz 2016. godine kad je sam Pupovac bio u tijelu koje dodjeljuje sredstva, koje prima sredstva te tijelu koje nadgleda dodjeljivanje sredstava. Naime,  u odluci o dodjeljivanju ovih sredstava kao član Savjeta za nacionalne manjine sudjelovao je Milorad Pupovac, ujedno predsjednik SNV-a, što je bio očiti sukob interesa.

Zanimljivo je da je, usto, Milorad Pupovac tada bio član saborskog Odbora za nacionalne manjine, koji kontrolira način na koji se troše dodijeljena sredstva.Zbog ovog je slučaja udruga U ime obitelji prijavila Milorada Pupovca Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, temeljem kojeg je i pokrenut postupak protiv njega. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u veljači 2019. godine donijelo je odluku da je saborski zastupnik Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a prekršio Zakon o sukobu interesa.

NIKOLA GRMOJA NIKAD ŽEŠĆE: Troje korumpiranih Srba iz SDSS-a treba pritvoriti!
crodex.net

Lažna slika o ‘ugroženosti Srba’

No, nije lažna slika ‘ugroženog Srbina’ od jučer, ona traje već gotovo stoljeće i pol. Nažalost, lažna slika o ‘ugroženim Srbima’ bila je i glavni motiv i pokretač agresije na Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo.

I dok je gore navedeni trojac danas najveći dobitnik lažne slike ‘ugroženog Srbina’ u Hrvatskoj, najviše gubi zapravo srpska nacionalna manjina u našoj zemlji. Naime, primjer s dodjelom poticaja pokazuje koliko je važno biti blizu, makar i kao susjed – čelnim ljudima SDSS-a. Ako to niste, onda se, po mnogima, Pupovac, Milošević i Jeckov tek prividno bore za ‘vaša prava’. A više za svoj osobni interes.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button