Svijet

Legendarni boksač se pridružio vojsci Ukrajine te pozvao i dužnosnike da učine isto

Nekadašnji svjetski prvak u boksu i aktualni gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko pridružio se vojsci Ukrajine i pozvao ostale dužnosnike da učine isto.

Kličko se konkretno pridružio vježbi teritorijalne odbrane Kijeva, a tom prilikom je rekao da je njegova zemlja već u ratu.

“Mnogi od nas su služili vojsku, a te vještine bi trebalo da budu vraćene. Mislim da je takva obuka od suštinskog značaja za srednje i visoke funkcionere zemlje koja je u ratu već osam godina”, rekao je Kličko za britanski The Telegraph.

Bivši boksač ovdje aludira na višegodišnje sukobe u Ukrajini poslije kojih je 2014. godine oblast Krim postala dio Rusije nakon što je na toj teritoriji održan referendum i potpisan ugovor o pristupanju.

“Mislim da se radi o karakternim osobinama koje dijele svi sportaši. Samodisciplina, pedantnost, upornost i snažan osjećaj fokusa su ključni principi koji vam pomažu da uspijete, neovisno od toga koji posao obavljate”, objasnio je legendarni boksač razloge zbog kojih se pridružio rezervistima.

Inače, Kličko je najpopularniji sportaš u povijesti Ukrajine zajedno s nogometašem Andrejom Ševčenkom.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button