Domovina

Lauc poslao oštru poruku Đikiću , Čičin-Šainu i ostalim ”oštromjerašima”

Doktor Gordan Lauc ističe da su takozvani “tvrdolinijaški” znanstvenici počeli mijenjati retoriku. Iako ih nije izrijekom spomenuo, očito je mislio na Ivana Đikića i Luku Čičin-Šaina.

”Val širenja omikrona je u padu u velikom broju zemalja, a postoje naznake da im se pridružuje i Hrvatska. Mediji masovno mijenjaju retoriku, a s velikim čuđenjem čitam da su jučer i dva najveća znanstvena zastrašitelja vrlo smireno govorili. To je jako dobro, jer je pandemijski marketing i dalje vrlo jak i neke zemlje čak uvode potpuno besmislene obaveze cijepljenja (cjepivom protiv wuhanskog soja koji ne postoji od proljeća 2020), ili proširuju upotrebu opasnih i štetnih covid-potvrda.” istaknuo je Lauc

”Lijepo je vidjeti da sve više znanstvenika javno podržava temeljne postavke pandemijskog realizma, no da bismo im oprostili dosadašnje zastrašivanje trebaju nam objasniti zašto su do još prije svega nekoliko tjedana govorili potpuno suprotno. Primjerice znam da je pandemijski realizam privatno podržavala velika većina znanstvenika, no zbog medijskog pritiska nisu se usudili javno istupati. Trebamo konkretna imena onih koji su lobirali za stroge mjere, prisilu na cijepljenje i provodili pritisak na znanstvenike i stručnjake, jer netko će morati odgovarati za sve ovo…

U ovoj pandemiji pojedini znanstvenici su pali kao žrtve medijske panike i zbog paničnog straha za vlastito zdravlje poduzimali su pretjerane i doslovno smiješne mjere zaštite.Strah lako može nadvladati razum i njima treba pomoći da shvate svoju pogrešku i prihvate da je ovo samo jedan od tisuća virusa koji napadaju ljude i da s njime moramo nastaviti živjeti. Nažalost pojedini znanstvenici su bili eksponirani širitelji straha i tu je situacija puno kompliciranija. Neki od njih su također bili samo zavedene žrtve, no neki su bili i aktivni promotori širenja straha i panike koji su aktivno ušutkavali sve koji su pokušavali govoriti drugačije.

Primjerice Nenad Bakic i ja od proljeća 2020. godine upozoravamo na pretjerano širenje straha i panike i zbog toga smo izloženi neviđenim medijskim napadima, vrijeđanjima, fotomontažama i slično.

Takvi napadi na nas obeshrabrili su mnoge pa je u medijima stvoren dojam za znanstvenici većinski podržavaju kampanju širenja straha, što naprosto nikada nije bila istina. Kampanju širenja straha promicao je vrlo mali broj znanstvenika, dok je većina znanstvenika cijelo vrijeme podupirala stavove koje smo promicali kroz pandemijski realizam. Sada i najveći širitelji straha počinju slati pomirljive poruke, no da bismo ih mogli shvatiti ozbiljno moraju nam pomoći identificirati one koji su bili aktivni lobisti industrije pandemije i naveli su ih da promidžbene poruke pandemijske mafije ljudima prenose kao „znanstvenu istinu“.

U ovoj pandemiji su suludim odlukama (koje je netko izlobirao) svima nama uništene dvije godine života, a pokradene su i stotine milijardi koje su završile u džepovima malog broja ljudi. Oni koji su u tome sudjelovali moraju nam pomoći identificirati prave krivce, jer dok to ne naprave i oni su samo suučesnici u velikom zločinačkom poduhvatu…”napisao je Gordan Lauc .

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button