Svijet

Peterson poručio Trudeauu: “Morat ćeš me ubiti, ako želiš da primim booster!”

Popularni kanadski psiholog i kulturni komentator Jordan Peterson osudio je predbožićnu poruku kanadskog premijera Justina Trudeaua u kojoj poručuje građanima da bi trebali staviti “booster doze cjepiva” protiv koronavirusa na svoje popise za kupovinu.

Peterson, koji radi kao profesor psihologije na Sveučilištu u Torontu, stekao je mnoge obožavatelje među konzervativcima zbog svojih mišljenja o pitanjima poput pobačaja, transrodnosti, spolnog odgoja i majčinstva.

Trudeau je 22. prosinca objavio na twitteru: “Ako se ovog tjedna brinete o božićnoj kupovini u zadnji tren, evo još nešto što možete dodati svom popisu: booster! Ako ispunjavate uvjete za booster dozu cjepiva, a još je niste primili, cijepite se! Ako niste primili prvu ili drugu dozu cjepiva protiv covida-19, sada je vrijeme za to.”

Peterson ističe da se cijepio, ali sada žali za tom odlukom. Uzvratio je Trudeau koji je sugerirao ljudima da uvrste booster cjepivo na svoj popis za kupovinu.

“Prvo bi me morao ubiti”, odgovorio je Peterson na Trudeauovu objavu, prenosi narod hr.

“Vjerovao sam da će me Vlada ostaviti na miru.”

Peterson je priznao da se cijepio, naivno vjerujući da će ga onda Vlada ostaviti na miru. “Sada se osjećam tako glupo.” – rekao je.

Upozorio je na “totalitarizam” koji zahvaća Kanadu i svijet danas, kritizirajući ograničenja koja su nametnuli kanadski dužnosnici u svjetlu velikog broja slučajeva koji se pripisuju varijanti omikron virusa. Neposredno prije Božića, Jagmeet Singh, čelnik kanadske socijalističke Nove demokratske stranke (NDP) zahtijevao je da Trudeau dovede vojsku za “kampanju masovnog cijepljenja”. Necijepljenima su zabranjena putovanja, a u Québecu je 30. prosinca bilo najavljeno uvođenje policijskog sata.

Nakon ove najave, Peterson je pozvao na građanski neposluh. “Hajdemo! Imajte malo hrabrosti! Prkosimo ovim zabranama.”

Istraživanja pokazuju da se masovno cijepljenje booster dozama pokazuje sve više kao neuspješna strategija za borbu protiv COVID-a.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button