Domovina

Grmoja:”DORH radi po nalogu politike i spreman sam kazneno odgovarati ako iznosim bilo kakvu klevetu”

Nikola Grmoja se danas ponovno osvrnuo na uhićenja u Međimurju i prozivke od strane ministra Božinovića.

”Ministar Božinović poručio je danas da dio oporbe ne želi da se nešto otkrije i procesuira, spominjući moje ime. Upravo suprotno, ja želim da se sve koruptivno otkrije i procesuira, a ne da se nešto otkriva i procesuira kad vladajućima odgovora, a nešto prikriva i drži u ladici. Već dulje vrijeme imam čvrste dokaze o muljažama u našim veleposlanstvima o kojima DORH uopće nije proveo istragu niti je ispitao diplomata Damira Sabljaka, podnositelja kaznene prijave. Istovremeno su tog istog Sabljaka udaljili iz službe, da bi ga onda sud vratio, a ministar Grlić Radman ponovo protuzakonito udaljio.

Dokazi koje posjedujem su toliko čvrsti da pod punom osobnom i kaznenom odgovornošću izjavljujem da DORH radi po nalogu politike i spreman sam kazneno odgovarati ako iznosim bilo kakvu klevetu ili neistinu. Zato sam i tražio da mi se skine saborski imunitet. Taj kriminal štite i DORH i premijer Plenković jer Antikorupcijskom vijeću DORH ne želi dostaviti uvid u odbačaj kaznene prijave dok Plenković ne želi dostaviti putne naloge iz Australije. Nakon premijerova odgovora na moje pitanje u Saboru oko tog slučaja, u kojem je premijer poručio da takve predstavke poput Sabljakove ne vode ničemu, DORH je istu večer donio odluku o odbacivanju kaznene prijave. Dakle, isti dan nakon Plenkovićevog saborskog naloga DORH-u ovaj se slučaj zaključuje bez da su ikog ispitali.

Do premijerove reakcije u Saboru Sabljakova prijava “kiselila” se gotovo godinu dana u ladicama DORH-a. Prije nekoliko mjeseci se jedna ugledna novinarka jednih dnevnih novina zainteresirala za ovu aferu i napisala kronologiju i članak, ali on nikad nije izašao. To je istina o Hrvatskoj i o neovisnosti pravosuđa i dijela medija.” naveo je Grmoja u svojoj objavi.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button