Domovina

Lakrdija: Sejdić i Finci zamolili Schmidta da ne dira izborni zakon, po kojem se baš njih dvojica ne mogu kandidirati

Doista, ovo nema nigdje nego u BiH, gospoda koja su presudama EU suda za ljudska prava srušili izborni zakon mole Schmidta da ostavi taj isti diskriminatorni zakon po kojem su uz Hrvate i njih dvojica diskriminirani i ne mogu se kandidirati. Valja napomenuti da prijedlozi HNS-a upravo omogućavaju svima da budu kandidati za člana Predsjedništva BiH. Neshvatljivo!,

Član Vijeća nacionalnih manjina Federacije Bosne i Hercegovine Dervo Sejdić i predsjednik Židovske zajednice u BiH Jakob Finci sastali su se u zgradi OHR-a sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

Slika: Julian Reilly britanski veleposlanik u BiH se oglasio danas nakon jučerašnje sjednice PIC-a.
On je demantirao navode nekih političara poput ekstremnog radikala Reufa Bajrovića da je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt izgubio podršku Velike Britanije. Prema špekulacijama, Velika Britanija je navodno prestala davati Schmidtu podršku za njegovu namjeru da nametne određene izmjene Izbornog zakona i Ustava FBiH, ali to veleposlanik opovrgava! Više ovdje / foto: snimka zaslona YouTube

Kako je iz OHR-a objavljeno visoki predstavnik je htio čuti njihove ideje kako jačanjem inkluzije i funkcionalnosti pokrenuti Bosnu i Hercegovinu naprijed, prenosi ABCportal.info.

U razgovoru sa Sejdićem rečeno nam je da je on sa sobom ponio svoj prijedlog za razrješenje situacije, koji je ostavio Schmidtu. Kaže kako je stekao osjećaj da visoki predstavnik intenzivno razmišlja na koji način deblokirati Federaciju BiH u smislu imenovanja predsjednika i potpredsjednika entiteta, te da će o tome tražiti i stav građana i akademske zajednice, mimo političara.

“On ne želi dodatnu etničku podjelu niti cementiranje podjela. Nije mu to u interesu, ni njemu ni EU jer EU nas neće primiti kao etnički podijeljenu zemlju”, rekao je podosta zbunjeni Sejdić.

Navodi kako Schmidt nije govorio o vremenskom okviru u kojem bi mogao doći do nametnutih rješenja, no ne čini se da bi do toga moglo doći prije izbora.

Zamolili smo ga da ne dira Izborni zakon, zahvalili mu se na zaštiti integriteta izbora. Iskazao sam nadu da će poslije izbora imati bar 50 posto lakši posao jer će doći do smjene vladajućih političkih stranki. I da će se onda moći u mirnijem okruženju razgovarati, a ako bude potrebno onda koristite svoje bonske ovlasti. I kad je u pitanju deblokada i ako treba nekoga sankcionirati”, rekao je Sejdić.

Doista, ovo nema nigdje nego u BiH, gospoda koja su presudama EU suda za ljudska prava srušili izborni zakon mole Schmidta da ostavi taj isti diskriminatorni zakon po kojem su uz Hrvate i njih dvojica diskriminirani i ne mogu se kandidirati. Valja napomenuti da  prijedlozi HNS-a  upravo omogućavaju svima da budu kandidati za člana Predsjedništva BiH. Neshvatljivo!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
abcportal.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button