Domovina

Karolina Vidović Krišto prozvala “sudačke tajkune”: Posebno su sumnjivi Šeparović, Turudić i Miškulin

Zastupnica Karolina Vidović Krišto traži da se ispita podrijetlo imovine nekoliko izuzetno bogatih sudaca.

“Ovih dana doznali smo da je ogroman dio hrvatskih sudaca odbio popuniti informativni formular koji je od njih zatražio predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić.Dakle, povjerenje hrvatskih građana u te suce na razini je statističke pogreške, što će reći, ispod 10%, a međunarodne institucije, od Europske komisije do World Economic Foruma, kvalificiraju hrvatsko pravosuđe kao jedno od najgorih u EU. I unatoč toj činjenici, hrvatsko sudstvo pokazuje neviđenu drskost i bahatost.

Potpuno je jasno tko je glavni krivac za ključne probleme u Državi Hrvatskoj, on se zove hrvatsko pravosuđe. Ovdje napominjem da nisu krivi samo suci, već, naravno, i DORH, ključne političke strukture, te main-stream-mediji. Ali sad su tema suci. Jer sudstvo, koje bi trebalo biti uzor svim drugima u hrvatskom društvu, oholo odbija minimum transparentnosti u svome radu.Hrvatski suci kažu – „mi možemo što hoćemo, i nitko nam ništa ne može“. I doista, hrvatski se suci po ovom pitanju pozivaju čak i na zaštitu osobnih podataka – zamislite koje drskosti.

Upravo hrvatski sudovi asistiraju lihvarskim agencijama i bankama pri pljačkanju i obespravljivanju hrvatskih građana, dopuštajući kršenje njihovih prava i zaštite njihovih podataka. Pri tomu sudovi ne krše samo hrvatske zakone, već i uredbu EU, poznatiju kao GDPR.Ali kao i hrvatska politička vrhuška, tako i dobar dio hrvatskih sudaca može ostati i opstati na svojim funkcijama ukoliko primjena hrvatskih zakona i dalje bude suspendirana, a transparentnost i jednakost izbrisani iz hrvatskog rječnika, kao što je to slučaj u današnjoj Hrvatskoj.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button