Domovina

KAKO SU UKRALI PREKO 1.5 milijardi kuna!

Kako ste narod raselili i sveli na prosjački štap, od županije ste napravili prčiju i kokošinjac (najgori smo po svemu), vrijeme je da odgovarate!

Piše Nikola Kajkić:

Obvezno pročitaj;

Prvi sam otkrio i javno ukazao na ovaj kriminal jos početkom travnja 2022 godine.

U izvješću PIS d.o.o za 2021 godinu, koji je dostavljen županijskoj skupštini još početkom travnja 2022 godine, primjetio sam da je u bilanci poslovanja za 2021 godinu (a isto je prikazano i u 2020 godini), prikazan višestruko povećan promet u odnosu na godine 2017, 2018, 2019.

Poslao sam im pisani upit;

Snimka zaslona

Kako je to moguće da ste u zadnje dvije godine ostvarili viseštruko veći bruto promet. Kako ste ostvarili dobit duplo veću (3.2 mil kuna), u odnosu na godine 2017,2018,2019. A u isto vrijeme broj potrošnih mjesta (kućanstava) i gospodarstva se smanjio?

-Po kojoj cijeni nabavljate plin?

-Zašto reviziju poslovanja PIS doo obavlja ista revizorska kuca zadnjih 8 godina. I to kuća koja je povezana sa članovima nadzornog odbora i uprave društva?

DOBIO SAM PAUŠALAN ODGOVOR, za ono najbitnije kazali su da je to POSLOVNA TAJNA!

(Naravno da sam dokumentaciju proslijedio gdje je trebalo).

KAKO SU KRALI-MODUS OPERANDI;

PIS doo (plinara istočne slavonije), čiji je vlasnik županija VS sa 60%, dok udio od 40% drži INA d.d, putem sestrinske firme PLINACRO d.o.o Zagreb. (Pod čudnim okolnostima su preuzeli vlasnički udio pd 40%)….

INA d.d. Je PIS doo opskrbljivala plinom iz INI-ih bušotina u ĐELETOVCIMA (VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA), po povlaštenoj cijeni za građane. U prethodnom dogovoru okrivljenik je uz političku podršku iz HDZ-a (dopušteno im je raditi ove malverzacije), preko tvrtke PIS doo od INE d.d, zaprimala određene količine plina.

Lažno su prikazivali da plin proslijeđuju građanima VSŽ. Već je Marija Ratkić (HDZ), predsjednica uprave, plin po skoro istoj povlaštenoj cijeni za građane, prodavala tvrtki OMS ULAGANJA. Oni su isti plin na Budimpeštanskoj i Berlinskoj burzi prodavali po tržišnoj cijeni (koja je i do 5-6 puta bila veća). Tako su si priskrbili nepripadajuću materijalnu korist u iznosu od oko 1,5 milijardi kuna!

Ja se usudim reći da su pored INE oštećni građani Vukovarsko srijemske županije i RH, (zbog našeg plina, naknade za koncesijska odobrenja i sl). Pa nisu nalazišta plina njihova ćaćevina, to je vlasništvo naroda…

O krađi nafte iz istog pogona u Đeletovcima sam govorio u svojoj kampanji. A za nekoliko dana ću Vam i to objasniti…. Dosta je više kriminala u našoj županiji.

Narod ste raselili i sveli na prosjački štap. Od županije ste napravili prčiju i kokošinjac (najgori smo po svemu), vrijeme je da odgovarate!

PS.

DOMOVINSKI POKRET LICEMJERNO danas napada, a podržao je izvješće PIS doo za 2021 godinu, niti jednom riječi na skupštini nisu kritizirali poslovanje niti njihovo izvješće!!!

ZAŠTO – pametnom dosta, čitaj dalje, dok sam ja ukazivao na nepravilnosti neki su mi se od njih smijali, a sad pisete priopćenja (sramota).

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button