Ljepota i zdravljeSvijet

Je li WHO zanemarivao prirodni imunitet kako bi promovirao cjepiva protiv Covid-19?

”Od početka pandemije, uloga WHO-a je bila sumnjiva. Njegova opsesija cjepivima je upitna”, rekao je dr Sanjay Rai, profesor, Odjel za medicinu zajednice, AIIMS, Delhi.

Kada i WHO kaže da prirodna antitijela pružaju istu ili veću razinu zaštite u odnosu na cjepivo , zašto onda preporučuje agresivno cijepljenje pa čak i mlađe populacije koje potkopava značaj prirodnog imuniteta?

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) a i većina vlada i srednjostrujaških medija diljem svijeta konstantno promoviraju cijepljenje u borbi protivCovid 19 pa tako i nove varijante Omikrona, vrlo zarazne nove varijante Sars_Cov_2. Do sada je ovo međunarodno javnozdravstveno savjetodavno tijelo s vremena na vrijeme potpuno zanemarivalo značaj prirodnih antitijela u svojim savjetima.

Sva relevantna istraživanja i studije pokazuju da osobe koje su preboljele Covid-19, razvijaju prirodni imunitet protiv virusa i pokazalo se da prirodna antitijela i stanični imunitet pružaju najbolju i dugotrajniju zaštitu u usporedbi s bilo kojim od dostupnih cjepiva.

Unatoč tome, ni u jednom od svojih do sada izdanih savjeta, WHO ali niti jedni mainstream mediji ne ističu da prirodni imunitet štiti bolje u odnosu na imunitet stečenu cjepivom. Stoga opravdano možemo sumnjati u nepristranu i poštenu ulogu WHO-a u borbi protiv Covid-19.

“Od početka pandemije, uloga WHO-a je upitna. Njegova opsesija cjepivima je upitna”, rekao je dr. Sanjay Rai, profesor, Odjel za medicinu u zajednici, AIIMS, Delhi.

Dr Rai, koji je i predsjednik Indijskog udruženja za javno zdravstvo, ističe tehničke sažetke koje WHO s vremena na vrijeme objavljuje nakon početka pandemije i kaže da je pristranost protiv prirodnog imuniteta prilično očita u tim izvješćima.

U Velikoj Britaniji procjenjuju da su potvrdili možda samo trećinu stvarno zaraženih sa Covid 19. Testirali su šest puta više od Hrvatske, dakle kod nas je udio zaraženih koje smo potvrdili sigurno i manji. Imamo 722,000 potvrđeno zaraženih, dakle stvarno zaraženih je bilo možda i tri milijuna ljudi. Oni su sada bolje zaštićeni od onih koji su samo cijepljeni iako je veliki broj onih koji su cijepljeni već preboljelo Covid.

Činjenica da je u Hrvatskoj već više od dvije trećine populacije preboljelo COVID-19 govori nam da smo vrhunac pandemije već prošli i da se ne trebamo bojati još jednog velikog vala, barem što se tiče teških oboljenja i hospitalizacija .

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button