Izbor uredništva

Je li vrijeme da kažemo DOSTA!?

Predsjednik vlade RH Andrej Plenković poručio je poduzetnicima i radnicima da ako namjeravaju i dalje dobivati novčane potpore da se svi moraju cijepiti! Prvo su uništili poduzetnike bespotrebnim lock downom a onda ih ucjenjuju ako će im udijeliti ”potporu” ( koju ne isplaćuju iz vlastitih džepova) moraju se cijepiti nedovoljno ispitanim, eksperimentalnim cjepivom.

Očito je ostalo previše “cjepiva” a za trošak će kad tad netko pitati. Tako je osim uvođenja verbalnog delikta po kojemu je hitro smijenjen akademik Krešimir Pavelić sada uvedena i praksa izravnih ucjena čime se krši Ustav, Deklaracija UN o pravima čovjeka itd.

Podsjećamo da Ustav Republike Hrvatske i Zakon o suzbijanju diskriminacije strogo štiti pojedinca od diskriminacije po bilo kom osnovu:

Članak 1.
(1) Ovim se Zakonom osigurava zaštita i promicanje jednakosti kao najviše vrednote ustavnog poretka Republike Hrvatske, stvaraju se pretpostavke za ostvarivanje jednakih mogućnosti i uređuje zaštita od diskriminacije na osnovi rase ili etničke pripadnosti ili boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, članstva u sindikatu, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog naslijeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije.

Obratite pažnju na ovaj članak kojeg Plenković ignorira iako je pravnik.

Članak 2.
(1) Izravna diskriminacija je postupanje uvjetovano nekim od osnova iz članka 1. stavka 1. ovoga Zakona kojim se osoba stavlja ili je bila stavljena ili bi mogla biti stavljena u nepovoljniji položaj od druge osobe u usporedivoj situaciji.

(2) Neizravna diskriminacija postoji kada naizgled neutralna odredba, kriterij ili praksa, stavlja ili bi mogla staviti osobe u nepovoljniji položaj po osnovi iz članka 1. stavka 1. ovoga Zakona, u odnosu na druge osobe u usporedivoj situaciji, osim ako se takva odredba, kriterij ili praksa mogu objektivno opravdati zakonitim ciljem, a sredstva za njihovo postizanje su primjerena i nužna.

U svom tom ludilu koje želi ići do kraja naprosto treba primijetiti da je smrtnost u Hrvatskoj u granicama prosjeka prema podacima Državnog zavoda za statistiku. To znači da se pretjeralo, da nije riječ o pandemiji, da gospodarstvo treba potpuno otvoriti kao i škole i fakultete. Gospodarstvu treba razum i sloboda rada i onda mu potpore i ne trebaju. No, vlada i Stožer ne misle tako jer im je i dalje namjera stvaranje skupina ovisnika o njihovoj pomoći bez obzira što uništavaju sve drugo. Poduzetnicima i radnicima ne trebaju potpore već ozbiljna Vlada, što manje nameta, zabrana i sloboda rada i natjecanja.

Pitamo se što se događa s predsjednikom vlade i njegovim suradnicima? Zbog čega krši Ustav i Zakon Republike Hrvatske? Što je bitnije od osobnog i fizičkog integriteta hrvatskog državljanina? Je li predsjednik vlade svjestan što će se dogoditi ako narod, stisnut egzistencijalnim i psihičkim problemima, “pukne” i destabilizira krvlju stvorenu zemlju?

Briselski manipulatori i ”ćate”, koje Plenković pomno i pokorno sluša, će ga ostaviti na cjedilu. To je neupitno.

Vladi i Stožeru je jedino ostalo sijanje straha kao jedine podloge njihovog vladanja i opstanka na vlasti. Prvo su rekli – ”ako se ne cijepite, oboljet ćete. Cijepljeni su 100% zaštićeni od težeg obolijevanja i smrti. Dakle, ispada da se trebamo cijepiti zbog sebe, a ne zbog drugih. Kada te svemirske gluposti nisu upalile, onda su krenuli s izravnim prijetnjama – ako se ne cijepite, nećete moći sudjelovati na velikim zabavama. Ako se ne cijepite, nećete moći tražiti poticaje za poduzetnike. Ako se ne cijepite, nećete moći ući u kafić itd. ” Što je sljedeće? Ovo postaje vrlo ozbiljna fašizacija društva i ograničavanje slobode i ljudskih prava. Žalosno je da u tome imaju potporu gotovo svih mainstream medija i tzv. nevladinog sektora .To se najbolje vidjelo na slučaju vrhunskog znanstvenika Krešimira Pavelića kada je pokrenuta organizirana medijska haranga na profesora Krešimira Pavelića, koji se “usudio” prenijeti znanstvene informacije i statističke podatke o Covidu i nuspojavama cjepiva. Nije ih izmišljao, nego ih je prenosio, što je po nekima veliki grijeh. Novinari se nisu potrudili pronaći protuargumente, dokazati da prof. dr. Pavelić laže, izmišlja. Eto, naveo je da je do 5. lipnja 2021. u Europskoj medicinskoj agenciji prijavljeno 223 600 nuspojava i komplikacija nakon cijepljenja Pfizerovim cjepivom. Mogli su otići na stranice spomenute agencije i vidjeti da je na dan 29. 6. 2021. prijavljeno 225 715 komplikacija za Pfizer, 303 763 za Astra Zeneca cjepivo, ukupno preko 600 000. (Izvor: EudraVigilance).

Aktualna kriza je mnoge osvijestila, ali put do istine je još vrlo daleko. Politika i mainstream mediji često predstavljaju istomišljenike kojima su, svjesno ili nesvjesno, partikularni interesi na prvom mjestu. Umjesto zdrave znanstvene rasprave na nacionalnoj televiziji, svjedočimo razgovoru istomišljenika. Rezultate takvog ponašanja trpimo svakodnevno. Političke i znanstvene odluke su vrlo upitne i štetne, što je prouzrokovalo gospodarsku i društvenu krizu.

A tako više ne može i ne smije. Sve ovisi samo o nama građanima! Ako i ovo budemo tolerirali , treba nas sve upisati u knjigu mrtvih jer da smo živi pobunili bismo se protiv ovog fašizma. Je li došlo vrijeme da napokon kažemo dosta?

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button