Domovina

Je li marksizam srpska narodna baština?

“Hrvatski specifikum je da subverzivcima koji danima kritiziraju vladajuće oligarhije u službi liberalnog kapitalizma, nagrade dodjeljuje državna ministrica kulture, prima ih predsjednik, a u publici se jedan od glavnih domaćih tajkuna, Emil Tedeschi, poput brucoša sociologije topi od ushita slušajući ih kako drve po kapitalizmu”, pisao je svojevremeno Nino Raspudić u svojoj kolumni za Večernji list .

Grad Zagreb je ove godine uplatio za organizaciju “Subversive festivala”, političkog festivala krajnje ljevice, skoro 30.000 €, a gdje su još pare od Plenkovićevog Ministarstva kulture i HAVC-a koji ga također sponzoriraju u barem tolikom iznosu.

U sklopu “festivala” održava se i “Antikapitalistički seminar” u prostorijama Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta”.

Opet ne razumijem tu poveznicu između institucija srpske nacionalne manjine u RH i krajnje ljevice koja se bori za ukidanje privatnog vlasništva.

Kakve veze ima marksizam sa Srbima? Prvo Novosti, koje se financiraju kao glasilo srpske manjine, a u stvarnosti služe kao marksističko glasilo, sad i ovo. Je li marksizam srpska narodna baština? Ne kužim stvarno. A još manje kužim zašto Plenković, koji se u javnosti predstavlja kao demokršćanin, toliko snažno financijski podupire krajnju ljevicu.

Država NE mora financirati takve gluposti, nemojte popušiti priče da on to “mora”. Ne mora, to je njegova želja.

Izvor: Mario Nakić/liberal.hr

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button