Svijet

Japanske vlasti povlače cjepivo zbog prisutnosti stranih tijela

Japanske vlasti u četvrtak su povukle 1,63 milijuna doza cjepiva tvrtke Moderna poslije izvještaja o prisutnosti nečistoća u tri distribuirane serije.

Vlasti japanske oblasti Okinawe u nedjelju su povukle iz upotrebe cjepivo američke tvrtke Moderna poslije otkrića nečistoća u novoj seriji zatvorenih bočica toga cjepiva, piše Beta. Ta odluka je donesena nakon što su vlasti u Tokiju u subotu najavile otvaranje istrage o smrti dvojice muškaraca koji su primili cjepivo Moderna iz serije koja je nedavno povučena iz upotrebe zbog nečistoća u zatvorenim bočicama.

Japanske vlasti povlače cjepivo zbog prisutnosti stranih tijela

Japanske vlasti u četvrtak su povukle 1,63 milijuna doza cjepiva tvrtke Moderna poslije izvještaja o prisutnosti nečistoća u tri distribuirane serije. Farmaceutska grupa Takeda, koja uvozi i distribuira Modernu u Japanu, objavila je da je primila “izvještaje iz nekoliko centara za cijepljenje da su strana tijela pronađena u zatvorenim bočicama cjepiva iz specifičnih serija”.

Ministarstvo zdravlja je sa svoje strane tada navelo da će surađivati s Takedom u distribuciji alternativnih doza, kako bi se izbjegao prekid nacionalnog programa cijepljenja stanovništva. Oko 44 posto stanovništva Japana je potpuno cijepljeno protiv korona virusa, ali se u Japanu i dalje širi delta soj.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
bljesak info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button