Domovina

ISTRAGA PORIJEKLA IMOVINE I NEZAVISNE REVIZIJE SVIH DRŽAVNIH PODUZEĆA!

Ova situacija u kojoj se Vi još jednom nalazite je idealna prilika da se pokrene istraga o porijeklu imovine svih onih koji su bili na vlasti. Svih onih koji su na upravljačkim pozicijama u državnim tvrtkama.

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković prije dva dana izjavio je kako pravna država funkcionira. Kako se uhićenjem članova HDZ-a iz strukture INA-e osiguralo da bude manje financijske štete.

S drugim dijelom izjave slaže se čitava oporba. A zadnjih nekoliko dana i članovi vladajuće većine jer nemaju druge opcije osim ponavljati mantru velikog šefa.

Najlakše je nakon uhićenja izjaviti kako pravna država funkcionira, ali istina je zapravo suprotna. Kada bi pravna država uistinu funkcionirala onda korupcija u Hrvatskoj ne bi bila toliko raširena. Već bi bila detektirana i ugušena pri svom začetku.

Kod nas u Hrvatskoj, gospodine Plenkoviću, stranački namještenici se osjećaju toliko zaštićenima da ni ne pokušavaju sakriti trag novca. Pa tako svojim umirovljenim očevima na račun bahato uplaćuju gotovo 500.000.000,00 HRK. Valjda po onoj staroj: “Mogu što god hoću”. Pitam se samo od koga li su mogli pokupiti takav bahati, bezobrazan i arogantan način ponašanja?

Ako ste, gospodine predsjedniče vlade, toliko uvjereni u ispravno funkcioniranje pravne države predlažem da pokrenete nezavisne revizije u svim poduzećima u vlasništvu države pa da vidimo koliko je Hrvatska uistinu pravna država i kolika je njezina efikasnost u otkrivanju korupcije i kriminala.

Ne postoji državna tvrtka u kojoj se ne događaju iste ili slične malverzacije s našim novcem. Ova situacija u kojoj se Vi još jednom nalazite je idealna prilika za pokretanje istrage o porijeklu imovine svih onih koji su bili na vlasti i onih koji su na upravljačkim pozicijama u državnim tvrtkama.

Nakon toga bi cijela ova afera izgledala poput popodnevne kamilice.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button