Domovina

Grmoja:”Ukidajte to besmisleno ograničenje!”

Jučer je na Kupresu obilježena 30. obljetnica od pada ovoga grada. Malobrojni branitelji nisu izdržali pred moćnom silom, ali je Hrvatska dobila vremena da se organizira. Prije toga je narod Hercegovine goloruk sto pred tenkove koji su krenuli napasti Hrvatsku. Tisuće Hrvata iz BiH u tim sudbonosnim trenucima za Hrvatsku uzelo je oružje u ruku i krenulo braniti domovinu. Tada je stožeru za obranu Hrvatske svaki dragovoljac dobro došao.

Danas Hrvatskom vlada neki drugi stožer. Taj drugi stožer istim onim Hrvatima koji su prvi krenuli u obranu Hrvatske danas traži potvrde da uđu u svoju državu. Na papiru je to i država velike većine Hrvata iz BiH koji imaju Hrvatsko državljanstvo, ali u stvarnosti Hrvati iz BiH su u Hrvatskoj građani nekog drugog reda, Floskule da je mjere uvela Europska unija ne piju vode, jer svaka država članica sama donosi mjere i to je činjenica.Hrvatima u BiH nažalost trebaju potvrde kako bi ušli u svoju državu.

Neki kažu da su Hrvati iz BiH građani drugog reda, a Hrvatska vlada kaže da dolaze iz trećih zemalja. Čudni su to ljudi čudnog imena…

Navedenu suludu mjeru je komentirao i saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja:

”Našem premijeru i Vladi su puna usta zaštite prava Hrvata u BiH. Do njih toliko drže da Hrvati iz BiH ne mogu u Hrvatsku na dulje od 12 sati bez testa. To ograničenje je na snazi, iako smo ukinuli gotovo sve mjere. Osim toga u Hrvatsku će neometano ulaziti državljani europskih zemalja, ali ne i naši sunarodnjaci i državljani iz BiH. Ukidajte to besmisleno ograničenje!” komentirao je Nikola Grmoja.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button