Domovina

Grmoja:”OVO JE PLENKOVIĆEV KRAJ! VRIJEME JE ZA POŠTENIJU VLADU!”

U Net.hr-ovu studiju gostovao je Nikola Grmoja koji je s novinarkom Ines Brežnjak komentirao aktualna politička zbivanja u Hrvatskoj

Uvodno se osvrnuo na uhićenje bivšeg ministra Tomislava Tolušića, koji se našao pod istragom zbog sumnje u malverzacije s EU novcem. “Gledao sam reakcije ljudi, uglavnom su nekako negativne prema DORH-u, Uskoku, da jedino Ured europskog tužitelja sankcionira političare koji se nađu s one strane zakona. Vrlo vjerojatno je i ova istraga plod istrage koju smo imali s Josipom Rimac. Iz te istrage se razvio čitav niz krakova”, rekao je Grmoja.

‘Marić je teflon-političar’

Grmoja je komentirao odlazak Zdravka Marića. Upitan je je li se doznalo zbog čega Marić odlazi, a rekao je da nema nikakve posebne informacije od onih koje imaju i građani. “Mislim da je ovo loše odrađen odlazak ministra Marića, jer čim vi imate situaciju da ljudi spekuliraju razloge odlaska, to definitivno nije jedna dobra pozicija za Plenkovićevu vladu”, kazao je.

Marić je bio najpopularniji ministar, “jedan tipičan primjer teflon-političara”, političara na kojeg se ne lijepe afere iako je bio i u niz afera, dodao je Grmoja. Podsjetio se 2017. godine kada je zbog Marića pala vlada HDZ-a i Mosta te da su i tada smatrali da Marić mora otići.

Da je samo Marić dao ostavku i otišao iz Vlade, to možda ne bi bio toliki udarac za Plenkovića. Ali kada imate niz ministara koji se nađu na udaru institucija, koji završe u zatvoru, koji moraju otići zbog pritiska javnosti i onda vam još ode najpopularniji ministar na ovakav način, sasvim je jasno da je ovo zapravo Plenkovićev kraj.

Komentirao je i mogućnost da je Mariću prekipjelo zbog afere ljetovanje koju je otkrio Net.hr.

“Prekipjelo Mariću… Što to znači? Da ja kao političar, i to ako ja odlučujem o kreditima koje će dobiti ti hoteli, i onda mi ti hoteli daju nekakvu beneficiju, nešto što ostali građani ne mogu konzumirati, i što ja sam sada ljutit kada me mediji prozovu zbog toga? Pa to je nekakva osnova nekakvog normalnog ponašanja”, rekao je.

“Prekipjelo mu je jer su mediji propitivali nešto što je dobio na temelju toga što je ministar financija… pravo je pitanje bi li Zdravko Marić dobio takav popust da nije ministar financija? Odgovor je sasvim jasan – ne bi. Onda nema razloga biti frustriran jer mediji o tome pišu. To mi je nekakav nevjerojatan razlog”, komentirao je.

Plenkoviću ne odgovaraju prijevremeni izbori

Iako oporba već neko vrijeme zaziva prijevremene izbore, Plenković je nedavno kazao kako on o tome ne razmišlja. “Naravno da ne razmišlja, jer u ovom trenutku to Plenkoviću ne odgovara”, kazao je Grmoja. Smatra da koliko god ankete govorile o 25-27 posto potpore, HDZ sada ima tanku većinu s manjinama. Da se sada održe izbori, pitanje je kako bi HDZ sastavio vladajuću većinu.

Istaknuo je da su pred nama teška vremena, no da možda ta teška vremena treba iskoristiti da shvatimo što je potrebno mijenjati te da promjenimo ovu političku nomenklaturu pa da konačno počnemo provoditi strukturne reforme koje su nam potrebne. Na pitanje vjeruje li da oporba može srušiti HDZ, odgovara potvrdno. “Imamo veliki broj građana koji je potpuno nezadovoljan sa svim političarima, s pravom, koji je rezigniran i ne želi izlaziti na izbore. To je najveći zadatak svih nas u politici, izvući ljude na izbore”, istaknuo je.

“Mislim da su ovi koji vode Hrvatsku kroz ovih 30 i nešto godina zapravo učinili sve da ljudima ogade politiku, da ih natjeraju da što manje participiraju, što u izbornim, što u referendumskim procesima”, rekao je Nikola Grmoja u studiju Net.hr-a.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button