Domovina

Tko je Thompsonova susjeda kojoj RTL i ostali mediji tepaju ‘baka Marija’, a koja je Thompsonovoj djeci branila korištenje lifta

RTL i mnogi drugi mediji i dalje na sve načine nastoje opravdati provalu novinarke Danke Derifaj na terasu obiteljskog stana Marka Perkovića Thompsona u Splitu.

U RTL-ovoj Potrazi, u kojoj pokušavaju sakriti da je upravo Marko Perković vlasnik terase na koju se popela njihova novinarka i snimatelj, intervjuirali su stanarku zgrade Mariju Pintar koja tvrdi da joj Thompson želi oduzeti prostore koji joj pripadaju.

Thompsonova 79-godišnja susjeda prikazana je kao žrtva, a pojedini mediji koji su također pisali o ovoj temi od milja ju nazivaju “bakom Marijom”.

Sin vlasnik betonare

Tko je Thompsonova susjeda kojoj RTL i ostali mediji tepaju ‘baka Marija’, a koja je Thompsonovoj djeci branila korištenje lifta
www.crodex.net
Betonara u vlasništvu sina Marije Pintar koju RTL od milja zove “baka Marija”

Inače, sin gospođe Marije Pintar, Gordan Pintar, vlasnik je tvrtke “Beton Pintar” za proizvodnju betona i betonske galanterije te je sudjelovao u betoniranju te zgrade, kako je to i sam rekao.

“Ja se bavim betonom, mi smo tu betonirali za Kotarca. S njim smo poslovni partneri već godinama”, rekao je Gordan Pintar za 24sata.

Miodrag i Pintar ometali zajednički posjed

Sudski dokumenti(koje je redakcija dobila) pokazuju kako su stanari zgrade Branko Miodrag i Marija Pintar ometali zajednički posjed – prolaz u tri zgrade koji je formalno etažiran kao sprema koja nikada nije izgrađena. Miodrag si je zatim prisvojio nepostojeću spremu te ugradio na njoj vrata kako bi Thompsonu i njegovoj obitelji onemogućio korištenje tog zajedničkog prostora. No, sudskom presudom u korist Marka Perkovića određeno je da Miodrag mora ukloniti vrata.

Nakon te presude stanari na tom su mjestu dali izraditi znak “ZRINKIN PROLAZ” čime omalovažavaju sutkinju Zrinku Tironi koja je donijela ovo Rješenje o smetanju posjeda prolaza.

Thompsonovoj djeci branila korištenje lifta

U listopadu 2015. godine PU splitsko-dalmatinska postupala je po dojavi predstavnika stanara Ivice Ćurkovića jer je Marija Pintar pravila problem u vezi korištenja lifta, točnije nije dozvolila djeci Marka Perkovića Thompsona da koriste isti, a o čemu postoji i zapisnik MUP-a.

Također, iz priloženih sudskih rješenja koje je redakcija Narod.hr dobila na uvid vidljivo je kako Općinski sud u Splitu smatra da Marko Perković Thompson i njegova obitelj imaju pravo koristiti zajedničke dijelove nekretnine, pa tako i lift. Sud je temeljem zapisnika PU splitsko-dalmatinske utvrdio i kako je probleme oko korištenja lifta pravila upravo žena koju mediji predstavljaju kao ‘baku Mariju’. Nakon što su se Pintar, Miodrag i još neki stanari na istu presudu žalili, odluku je potvrdio Županijski sud u Sisku.

‘Baka Marija’ za neke je medije ustvrdila da je ona samo zakočila lift kako djeca ne bi išla gore-dolje, a da je Marko Perković, prema njezinim tvrdnjama, došao i pitao je ‘Znaš li ti tko sam ja?’.

Što kaže Thompson o njezinim tvrdnjama?

Pitali smo Marka Perkovića o tvrdnjama iz emisije Potraga da je “poplavio” kad je radio bazen i da joj je došao na vrata i pitao je “Zna li ona tko je on?”.

“Kad je on proširivao, onda me poplavio, onda je tu curila voda do Boga”, komentirala je Pintar za RTL-ovu ‘Potragu’.

Nisam dotičnoj gospođi nikad bio na vratima, a još manje joj se predstavljao. Bazen nisam uopće ja gradio, kupio sam kuću s bazenom, a da gospođi nešto curi – prvi glas. Sigurno je da je svoj stan proširila za još 32 kvadrata na mojoj čestici i da će iz toga morati izaći“, rekao je za Narod.hr Perković i dodao kako je nejasan njezin motiv za iznošenje laži, kao i da je 2015. godine dala lažne iskaze protiv njihove tada male djece.

Podsjetimo, novinarka RTL-a Danka Derifaj s Thompsonovim susjedom Brankom Miodragom i snimateljem, ušla je u dvorište obitelji Perković gdje je, kako je napisala na Facebooku, ”bila na novinarskom zadatku od javnog interesa”, zanemarujući što su u kući bila sama maloljetna djeca i prethodne sudske presude o imovinsko-pravnom sporu. Njihov su pohod zabilježile i kamere:

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button