Domovina

Grmoja: “Perverzno izvrtanje činjenica je dio političkog programa vodećih bošnjačkih političara.”

Perverzno izvrtanje činjenica je dio političkog programa vodećih bošnjačkih političara, a SDA u svojoj unitarističkoj propagandi pokušava uvući dio međunardne zajednice, rekao je u izjavi za portal Bild.ba Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja.

SDA-ova politika je, smatra Grmoja, destabilizatorska.

“Politika optuživanja i klevetanja od strane SDA i Bakira Izetbegovića još više produbljuje krizu i odnose među narodima u Bosni i Hercegovini. Pismo poslano međunarodnim dužnosnicima prepuno je relativiziranih i netočnih informacija i kao takvo predstavlja kontinuitet politike SDA, koja svojim apsurdnim stavovima sve više destabilizira situaciju u BiH”, rekao je Mostovac u izjavi za Bild.ba.

On je, reagirajući na najnovije podvale ove stranke, kazao kako je perverzno izvrtanje činjenica dio političkog programa vodećih bošnjačkih stranaka.

“Ta radikalna i po BiH uništavajuća politika želi i Hrvate i Republiku Hrvatsku prikazati kao nekakve rušitelje i destabilizatore, iako je potpuno jasno da su Hrvati jedini konstruktivni i kohezivni faktor u BiH te da bez Hrvata ta država ne bi ni postojala. Perverzno izvrtanje činjenica je dio političkog programa vodećih bošnjačkih političara, a sve s ciljem potpunog ovladavanja Federacijom, a kasnije i cijelom Bosnom i Hercegovinom. SDA očito više i ne skriva svoje namjere, a u svoju unitarističku propagandu pokušavaju uvući i dio međunarodne zajednice, koji još uvijek ne shvaća pravu situaciju i odnose u BiH”, rekao je.

Grmoja kaže da bez poštovanja Daytonskog sporazuma nema stabilnosti u Bosni i Hercegovini.

“Onog trenutka kada radikalne bošnjačke politike prihvate da Bosna i Hercegovina nije i neće biti samo njihova država, već država 3 konstitutivna naroda i svih građana, postoji šansa da se izgradi normalna zajednička država. A preduvjet za normalno funkcioniranje je poštovanje temeljnih načela Ustava i Daytonskog sporazuma. Svako antidejtonsko djelovanje, lažno optuživanje, izvrtanje istine ili isključivost je put u svu veću krizu, koja u konačnici narušava mir i čije posljedice najviše pogađaju građane Bosne i Hercegovine”, zaključio je Grmoja u izjavi za Bild.ba.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button