Domovina

Glasila Islamske zajednice u BiH citiraju Bajrovića: Katolička manjina upravlja muslimansko-ateističko-komunističkom većinom

Propagiranje ovakvog huškanja je za svaku osudu i do kraja neprimjereno današnjem vremenu.

Činjenica da bošnjačko-muslimanska demografska većina neće moći nametnuti Hrvatima, kao konstitutivnom, političke predstavnike u entitetu FBiH iznimno je teško pala bošnjačkoj političkoj, društvenoj i religijskoj eliti, prenosi dnevnik.ba.

Iako je očekivano da političke stranke daju prilično bizarne komentare, manje je uobičajeno da se u širenje prijetećeg, ponižavajućeg i huškačkog govora uključuje i sama Islamska zajednica.

Difamiranje političkih protivnika (fašisti, nacisti!) u kombinaciji s pozicionaranjem samog sebe kao hrabrog člana ‘pokreta otpora’ & žrtve, nije ništa drugo nego relativiziranje Holokusta i pokušaj zloćudnog instrumentaliziranja antisemitske politike Trećeg Reicha / Foto: twitter

Naime, Preporod.info, informativni, multimedijalni web portal Media centra Islamske zajednice u BiH objavio je vijest u kojoj bošnjački radikal i twitter ekstremist Reuf Bajrović kaže kako su Bošnjaci u situaciji da “katolička manjina upravlja muslimansko-ateističko-komunističkom većinom”.

Bajrović je ovo izjavio u programu BIR televizije, koja za sebe pak kaže kako je “Radio-televizija BIR obiteljska radiotelevizija s islamskim vrijednostima i platforma putem koje Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini ostvaruje kontakt i komunikaciju s muslimanskom i bosanskohercegovačkom javnošću.”

Dakle, i BIR je medij Islamske zajednice i zorno nam pokazuje kako Islamska zajednica komunicira s nebošnjačkom javnosti u BiH.

Propagiranje ovakvog huškanja je za svaku osudu i do kraja neprimjereno današnjem vremenu. Ipak, dobro je da i Islamska zajednica napokon otkriva svoje stvarne stavove o Hrvatima i Srbima u BiH.

Spornu emisiju i izražavanje krajnjeg prezira prema svemu hrvatskom možete pogledati ovdje – “ako imate želudac”.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
dnevnik.batwitter.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button