Zanimljivosti

Gdje je nestao Uskrs na RTL -u?

RTL nakon prijave U ime obitelji zbog govora mržnje i poticanja na mržnju – u potpunosti bez vjerskih sadržaja na Uskrs.

Čini se kako je RTL nakon prijave udruge U ime obitelji odlučio ostati dosljedan u pokazivanju stavova prema katoličkoj vjeri.

Udruga U ime obitelji prijavila je Agenciji za elektroničke medije nakladnika RTL Hrvatska zbog emisije „Stanje nacije“ od 24. ožujka 2023. godine, u kojoj je RTL prekršio niz odredbi Zakona o elektroničkim medijima te koristio govor mržnje prema Katoličkoj Crkvi, svećenicima i vjernicima. Manje od tjedan dana nakon prijave, za vrijeme Uskrsa, RTL nije imao nikakav vjerski program, za razliku od drugih televizija.

Dok su HRT i Nova TV pripremile bogatu ponudu s naglaskom na vjerske sadržaje i prigodne filmove, RTL je sve to izignorirao. Tako su na programu imali treći dio komedije “Johnny English” i “Marsovca” s Mattom Damonom u glavnoj ulozi. I danas nastavljaju s uobičajenim sadržajem, kao što je prikazivanje showova “Ljubav je na selu”, “Večera za 5 na selu”…

Zanimljivo je da se sve to odvija nakon što je udruga U ime obitelji prijavila zbog govora mržnje i poticanja na mržnju Agenciji za elektroničke medije.

Kome na RTL-u smeta Uskrs i Isus?

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button