Domovina

Dr. Lana Videc Penavić reagirala na izjave Hermana Vukušića: Nije istina da sam osoba koja svima želi tešku bolest i smrt ako ne misle kao ja

U redakciju se preko opunomoćenika javila prim. dr. sc. Lana Videc Penavić s dopisom kojeg prenosimo u cijelosti:

PREDMET: Objava ispravka

Poštovani ,

obraćam Vam se kao glavnom uredniku portala „crodex.net” potaknuta tekstom objavljenim dana 23. siječnja 2023. godine, u internet/elektroničnom izdanju „crodex.net” pod naslovom „ Ugledni kirurg i najdoktor: Ovo je doktorica koja svima želi tešku bolest i smrt ako ne misle kao ona” na web stranici :

Imajući u vidu da je u predmetnom članku iznesen čitav niz neistinitih informacija kojima su grubo povrijeđeni moj ugled i čast, kao i da su iznesene brojne netočne informacije i insinuacije o mom radu i namjerama, dužnost mi je zatražiti da u skladu s odredbama članka 40. i 41. Zakona o medijima te primjenjivom sudskom praksom, u prvom sljedećem izdanju „crodex.net” na istom ili istovrijednom mjestu na kojem je objavljen članak i navodi koji se ispravljaju (nikako u rubrikama „reagiranja”, „pisma čitatelja” i sl.), istom veličinom slova objavite bez izmjena ispravak sadržaja koji Vam dostavljam u nastavku ovog dopisa te da isti ispravak povežete poveznicom/linkom na predmetni članak.

U suprotnom bit ću primorana sudskim putem zatražiti zaštitu zakonom mi zajamčenih prava. Slijedom gore navedenog, pozivam Vas da u skladu sa zakonskom obvezom, u zakonskom roku u internet/elektroničnom izdanju „crodex.net”, objavite ovaj ispravak te ga označite ga i povežete s poveznicom/linkom na predmetni tekst, a na način kako slijedi:

„Poštovani glavni uredniče,

na Vašem internet portalu „hrvatska-danas.com” dana 22.01.2023, godine pod naslovom „Ugledni kirurg i najdoktor: Ovo je doktorica koja svima želi tešku bolest i smrt ako ne misle kao ona”, objavili ste niz neistinitih i netočnih informacija o meni i mom radu sve na web stranici https://crodex.net/ugledni-kirurg-i-najdoktor-ovo-je-doktorica-koja-svima-zeli-tesku-bolest-i-smrt-ako-ne-misle-kao-ona/ u članku u kojem navodite moje ime te uz koji ste objavili i moju fotografiju. Stoga ste istim člankom na potpuno neprofesionalan, tendenciozan i zlonamjeran način dezinformirali javnost te mene potpuno neutemeljeno prikazali kao osobu koja se ponaša neprimjereno prema pacijentima.

Takvim ste pisanjem prema meni, kod dijela Vaših čitatelja, uspjeli izazvati bijes i netrpeljivost, što je rezultiralo slanjem brojnih uvreda i opasnih prijetnji meni privatno, a što me primoralo na podizanje kaznene prijave prema autorima istih.

Stoga ovim putem obavještavam Vas i javnost da nije istina da sam stvarala hajku na dr. Tomasovića i lažno interpretirala njegovu Facebook komunikaciju u komentarima. Dotičnoga nikad nigdje nisam spomenula imenom i prezimenom, a ako se isti negdje prepoznao, to sa mnom nema veze.

Nadalje, nije istina da sam „osoba koja svima želi tešku bolest i smrt ako ne misle kao ja ili ako ih ne uspijem natjerati u reviziju njihovih stavova” niti je istina da sam „liječnica izrazito nehumanih stavova protivnih Hipokratovoj zakletvi, da sam uskogrudna i netolerantna na tuđu individualnost i različitost stavova niti da je jedino ispravno što ja mislim a da drugi, ako misle drukčije, moraju oboljeti i umrijeti jer ne misle poput mene”. Navodi na koje se dr. Tomasović poziva su komunikacija s grupom kolega na privatnom Facebook profilu, iz čega su se maliciozno izvadile moje riječi, bez poznavanja konteksta i teme rasprave.

Također nije istina niti da se putem Povjerenstva za unutarnji nadzor i kontrolu rada KBC-a „obračunavam s neistomišljenicima” te da sam putem istog povjerenstva dr. Tomasoviću potpisala opomenu pred otkaz zbog njegovog javnog istupanja na N1. Takvih ovlasti nemam, a kada netko od djelatnika prekrši Statut ustanove, opomene može potpisati isključivo ravnatelj ustanove.

Nije istina ni da sam dr. Hrvoja Tomasovića prijavila Hrvatskoj liječničkoj komori ili nekome drugome, kao ni da sam pisala nekakvo priopćenje za javnost.

Sve ovo je iznimno lako provjerljivo, a pogotovo bi trebalo biti provjerljivo novinaru koji prenosi i objavljuje tendenciozne i zlonamjerne tekstove u kojima se bavi mojim likom i djelom.

Budući da smatram da je tekst objavljen na Vašem portalu napisan s ciljem mog osobnog sramoćenja i podizanja hajke na mene te da se bazira na neistinama pozivam Vas da u skladu sa zakonskom obvezom u cijelosti objavite ovaj ispravak te ga označite ga i povežete s poveznicom/linkom na predmetni tekst.

Prim.dr.sc. Lana Videc Penavić, dr.med.

U nastavku poruke na koje je reagirao doktor Tomasović:

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button