Domovina

Dan očeva na HRT-ov način, a sve kako se homoseksualci ne bi loše osjećali

Naša nacionalna televizijska kuća Dan očeva i blagdan nacionalnog zaštitnika sv. Josipa je obilježila na svoj način. Ignorirajući oboje, ali njegujući tzv. „rodnu korektnost“, kako se toga dana naši homoseksualci ne bi loše osjećali, jer nemaju razloga obilježavati taj dan.

U najgledanijem televizijskom terminu, na svom trećem programu, HRTV je najavila prikazivanje britanskog filma Staircase. Film je to o starijem homoseksualnom paru, vlasnicima brijačnice u londonskom East Endu, koji raspravljaju o svojoj ljubavnoj i često burnoj prošlosti, razmatrajući što ih čeka u budućnosti.

Za one, koji prate program nacionalne televizije, odabir filma za današnji dan nije ni iznenađenje, a niti slučajnost. Iz motrišta kreatora programa to je sitna provokacija, na koju se vjerojatno nitko neće osvrnuti.

HRT je još uvijek na Julijanskom kalendaru, HRT je još uvijek na “našim prostorima”, na “našim pričama” i na “našim pjesmama”. HRT je hrvatski samo po kriteriju pretplate. Hrvatsku i HRT vežu samo – jasle! “Na čelu petokraka, u oku dugine boje…”. Jedna od “udruga” što milijarde kuna broje.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button