Nogomet

Dalić nakon Belgije: “Neke stvari mi se ne sviđaju, ali to ćemo riješiti u svlačionici”

Europsko prvenstvo je pred vratima, Hrvatska je u Bruxellesu odradila generalnu probu. Zlatko Dalić imao je razloga za zadovoljstvo unatoč porazu Vatrenih od Belgije u generalnoj probi za EURO.

Na pitanje reportera Dnevnika Nove TV Marka Šepata je li ova utakmica donijela neke nove spoznaje ili možda nove dvojbe, izbornik je odgovorio:

“Donijela nam je optimizam. Igrali smo dobru utakmicu, kvalitetnu, s vrlo jakim protivnikom, bili smo ravnopravni. Primili smo gol koji se nije smio dogoditi. Možda smo bili preslabi prema naprijed, nismo stvorili dovoljno šansi. Bili smo dobri, kompaktni, puno bolji nego prije i ovo me ohrabruje.”

Ipak, Dalića su zasmetale određene stvari o čemu nije htio detaljnije pričati pred kamera već je najavio da će to riješiti s igračima.

“Imamo neke stvari još popraviti i porazgovarati. Pogotovo oko nekih stvari koje mi se ne sviđaju, ali to ćemo riješiti u svlačionici. Moramo biti svi zajedno kompaktni, nema tu puno priče i razgovora, moramo igrati ono što se dogovorimo”, zagonetno je poručio izbornik.

Dalić računa na Gvardiola na euru

Dalić računa na Gvardiola na euru

“Moramo imati više okomitih paseva, moramo više puta šutirati prema golu i ući s više igrača u završnicu. Tu smo malo u deficitu, tu je jedan problem kojeg moramo ispraviti u ovih pet-šest dana. Bili smo dosta angažirani i dosta smo trčali, ali na to nas je prisilio protivnik”, istaknuo je Dalić.

Na pitanje je li Joško Gvardiol, koji je na poluvremenu zamijenio Bornu Barišića, opcija da krene od prve minute na lijevom beku protiv Engleza, Dalić je odgovorio:

“Htio sam ga probati, tek je došao. Pokazao je da može, pokazao je svoju snagu i kvalitetu i blizu je.”

O samoj utakmici Engleska – Hrvatska, Dalić je kratko rekao:

“Englezi će sigurno biti vrlo agresivni, pogotovo u početku utakmice, mi se moramo obraniti.”

Sažetke sa utakmice pogledajte u video prilogu.

https://www.youtube.com/watch?v=g8AzmgV7IuM

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
dnevnik hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button