Crna kronikaNogomet

Cijepljenom nogometašu dijagnosticiran miokarditis, završena mu je karijera?

Profesionalnom nogometašu Keanu Staudeu dijagnosticiran je miokarditis, što je upala srčanog mišića. Bivši igrač Bielefelda, ključni član Münchena 1860, požalio se da se loše osjeća nakon utakmice 30. siječnja. Staude, 25, bio je potpuno cijepljen.

Menadžer kluba Günther Gorenzel pohvalio se u studenom prošle godine da je njegova momčad imala stopostotnu procijepljenost, što znači da je svih šezdeset članova – uključujući igrače i osoblje – bilo prisiljeno uzeti injekciju. Gorenzel je natjerao i “skeptike” među njima. “Mogu samo reći da mi do sada nitko nije pokazao rješenje kako izaći iz pandemije bez cijepljenja.”

Staudea su pregledali medicinski stručnjaci prema klupskim dužnosnicima koji su rekli da je razvio upalu srčanog mišića.

Iz kluba je izdano priopćenje: “Kako ne bi riskirao, Keanu Staude neće se moći baviti natjecateljskim sportom najmanje četiri tjedna i stoga neće biti dostupan.” Ali po svemu sudeći, Staudeova nogometna karijera je završila.

To je u svojoj izjavi dao naslutiti ravnatelj Gorenzel. “Keanu za sada više neće trenirati i pridružit će se timu tek nakon odobrenja našeg liječničkog tima.”

Staude je jedan od desetaka sretnijih nogometaša koji su u zadnje vrijeme imali teške posljedice nakon cjepiva. Ovaj mjesec preminuo je 22-godišnji grčki nogometaš Alexandros Lampis koji je igrao za FC Ilioupoli. Lampis se srušio nakon što je doživio iznenadni zastoj srca tijekom utakmice.

Njegov dramatični pad dogodio se samo 14 minuta igre na Prvom gradskom stadionu Ilioupolija, a utakmica je ubrzo nakon toga prekinuta. Ilioupoli FC objavio je njegovu smrt nedugo nakon incidenta.

Šokantan porast broja nogometaša koji pate od iznenadnih srčanih zastoja 2021. i 2022. ignorira se u mainstream medijima.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
logično

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button