Domovina

Ante Gotovina:”Možemo biti sretni, ali i nezadovoljni.”

 Ante Gotovina, umirovljeni general, održao je govor pred svojim suborcima na privatnom druženju branitelja u subotu u Pakoštanima, a snimka njegovog govora osvanula je na Facebooku.

Ante Gotovina je u govoru istaknuo važnost domovine, zajedništva i Boga.

Govor Ante Gotovine u Pakoštanima

– Kao vojnici, gledajmo sjever. Sjever je orijentir. I kad gledamo sjever, vidimo Hrvatsku. Hrvatska je kao jedna ptica, s dva krila. Na krajnjem desnom krilu vidimo Vukovar, vas ljude koji ste večeras s nama. Na krajnjem lijevom krilu vidimo Dubrovnik i vidimo naše dubrovačke branitelje. Našli ste se zajedno, negdje na pola puta, s braniteljima iz Pakoštana – govorio je Ante Gotovina pa dodao:

– Mi imamo domovinu. Država može biti i ovakva i onakva. Možemo biti sretni, zadovoljni, nezadovoljni, s pravom. Možemo gledati kritički, s pravom, ali ta naša kritika mora biti konstruktivna, nikad destruktivna.

Kritika je dobrodošla za ljude koji znaju slušati i takvu državu imamo, ali ono što je najvažnije, imamo domovinu. Ako je netko nešto za nju dao, to ste vi, branitelji. Ne može nitko nikad poništiti ono što je domovina, jer domovina je u našim srcima i mi je imamo – kazao je Ante Gotovina. 

Pjesma MOJA DOMOVINA opet izaziva suze ponosnice | KIGO.hr
Naša domovina Hrvatska

No ništa od toga ne bi bilo da nije gospodara povijesti. Jedini i pravi gospodar povijesti od početka, dana i do vijeka, do kraja svijeta je On – kazao je Gotovina nakon čega je uslijedio gromoglasan aplauz, a onda je nastavio u istom tonu:

I jedino Njemu i jedino s Njim nikada ne smijemo biti neprijatelji, jer pripadamo Njemu! On se brine o nama i to najbolje osjećamo kada smo ‘dole’. Kad nam je dobro zaboravimo i znamo zatvoriti vrata, ‘ajde nemoj nas zanovjetati’ kažemo negdje u sebi, pa se sjetimo koliko smo grešni ljudi, ali smo samo ljudi, i zato On je Bog i gospodar povijesti. I zato neka nas On čuva i našu domovinu, naše obitelji i naše zajedništvo – zaključio je podržan od svojih suboraca.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button