Zanimljivosti

Foto: Gasi miješalicu, motaj kablove – legenda hrvatskog nogometa na ”baušteli”

Pitate se gdje je Alen Bokšić u posljednje vrijeme. Dosta vremena provodi u rodnom selu, gdje je izgradio prekrasno imanje s ocem Srećkom, a Dragan Bokšić Rašo je obojicu uključio, zajedno s ostalim prezimenjacima i suplemenicima, u izgradnju stare zavjetne kapelice svetog Luke.

Nema veze šta je nekada slovio kao jedan od najboljih napadača svijeta, Alenu nije problem pripazit na miješalicu. Alene Bokšiću, velik si, a veliki i jesu veliki zato šta se ponašaju kao da su “najmanji”!

Jedno od ljepših starih vrgorskih sela sigurno su Bokšići, smješteni ispod opjevanog Mijovila, na 750 metara nadmorske visine, koji kriju u sebi pravu autentičnost Zabiokovlja. U selu je nekad živjelo 100 duša. Nažalost, više od tri desetljeća samo tišina i bura paraju zrak među kamenim kućama i krošnjama drveća, no djedovina se pomalo obnavlja, a jedan od najvrijednih na tom planu je Dragan Bokšić Rašo. Strastveni lovac koji drži do starih običaja i baštine, čovjek koji okuplja staro i mlado na svom imanju…

Bokšići na okupu

Bokšići su staro zavojansko pleme koje je, trbuhom za kruhom, od škrte zemlje i kamena ispod planine moralo odlaziti do Makarske, Splita i Zagreba. A jedan od najpoznatijih Bokšića u svijetu je proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac, Alen Bokšić, .

https://www.facebook.com/photo?fbid=633005865523115&set=a.460719739418396

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button