Vjera

Zato se prije jela treba posebno usrdno pomoliti!?

Ako se ne molimo prije jela, doista nas mnoge bolesti mogu snaći. Koliko smo često bolesni zbog toga što se ne molimo prije jela, ne prizivamo Božji blagoslov na hranu. Mi često ne znamo kakvi su ljudi pripremali to što mi jedemo. Jer često je hrana pripremljena sa bogohulnim riječima, psovkama, kletvama.

Sveti pravedni Ivan Kronštatski piše: Ne sjedaj za stol sa bilo kakvim lošim mislima, da đavao ne bi pretvorio hranu tebi u štetu i piće u bolest, a ne u zdravlje, jer đavao preko svega vara i traži način da načini štetu čovjeku. Sjedi za trpezu sa mirom, zahvaljujući Gospodu, i hrana sa pićem bit će ti u korist i u zdravlje. Sve što mi jedemo predstavlja žrtvu Božje ljubavi nama, ljudima; preko hrane sva priroda i svijet anđela služe čovjeku. Zato se prije jela treba posebno usrdno pomoliti.

Molitve prije i poslije jela – hublin.net
Prije svega mi prizivamo blagoslov Oca Nebeskog.

Prije svega mi prizivamo blagoslov Oca Nebeskog, čitajući molitvu „Oče Naš“. A tamo gdje je Gospod, tamo je i Bogorodica, tamo su i Anđeli, zato pjevamo: „Bogorodice Djevo, raduj se…“ i tropar Anđeoskim silama: „Nebeski Arhistratizi… „Ne bez razloga govorimo: „Anđeo za trpezom“ – i zaista su anđeli sa nama za trpezom, kada sa molitvom i zahvalnošću jedemo hranu. A tamo gdje su anđeli, tamo su i svi sveci.

ako
Zaista su anđeli sa nama za trpezom, kada sa molitvom i zahvalnošću jedemo hranu.

Prebirite u svome srcu

Gospodine Bože naš, ti si Kruh koji se blaguje u nebu, Kruh koji daje život, Hrana koja zaista hrani cijeli svijet. Sišao si s neba na zemlju i svijetu si dao život; ti nas vodiš kroz ovo sadašnje postojanje i obećao si da ćemo nakon njega uživati još jedno. Blagoslovi, stoga, našu hranu i piće i daj da ih uživamo tako da ne sagriješimo. Daj da ih primimo sa zahvalnošću i da te slavimo zbog njih, jer si ti onaj koji nam podjeljuje sve dobre darove. Blagoslovljeno je i slavno tvoje ime, uvijek dostojno časti.


www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button